Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Törölte a NAV Csapó Balázs adótartozását

Július 27-én tette közé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon magánszemélyek és egyéni vállalkozók nevét és pontos címét, akik – a június 30-i állapot szerint – legalább 180 napja tartoznak több mint 10 millió forinttal az adóhatóságnak.
A 72 oldalnyi, összesen 3752 személyt tartalmazó listán szerepelt Csapó Balázs vállalkozó is, aki 2002-ben a Szegedért Egyesület színeiben indult polgármesterjelöltként Szegeden. Erről beszámoltunk július 29-én a delmagyar.hu-n és a Délmagyarországban a Volt szegedi polgármesterjelölt az adóslistán című cikkünkben. Írásunk megjelenése előtt kerestük telefonon Csapó Balázst, de nem értük el.

Csapó Balázs képviseletében ügyvédje írt levelet lapunknak a cikk megjelenése után. Ebben az áll, „nem felel meg a valóságnak, hogy a cikk megjelenésekor Csapó Balázsnak adótartozása áll fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal szemben. A valóság ezzel szemben az, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság az adóhivatal Csapó Balázzsal szembeni adótartozást megállapító határozatát jogerősen hatályon kívül helyezte, az adóhivatal ennek megfelelően az adótartozást törölte és jelenleg az adóhivatal tartozik perköltséggel az adózó irányába."

Az ügyvéd leveléből kiderül, Csapó Balázs június 30-án szerepelt a NAV adótartozással rendelkezők listáján, Csapó azonban vitatta a tartozását, és kérte az adótartozást megállapító határozat bírósági felülvizsgálatát. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság július 8-án jogerős ítéletében hatályon kívül helyezte a NAV adótartozást megállapító határozatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a kerítés mellett jönnek a migránsok - galériával

A legnagyobb csoportot tegnap délután Ásotthalomnál fogták el, ott 21 pakisztáni, 61 szír, 10… Tovább olvasom