Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Toros fesztivál: eszem-iszom a Széchenyi téren

Szeged - Népdallal, citerazenével, élő rádióadással, pálinkaivással és malachúsevéssel nyílt meg péntek délután az I. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál a Széchenyi téren.
Az emberek már kora délután érdeklődve ismerkedtek a közel 50 kereskedő toros ételeivel-termékeivel, valamint a több tucat magyar gyümölcspálinka ízvilágával. A Rádió 88 csapata illatozó hurka-kolbásszal és pogácsával dobta fel délutáni műsorát. A háromnapos rendezvény fénypontja a szombaton reggel kezdődő böllérverseny lesz, amin 9 más csapat mellett a Délmagyarország is részt vesz. Csapatunk jó hangulatáról a Szicsek Kft. pálinkái gondoskodnak.

Megnyílt az I. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál a Széchenyi téren Szegeden. Fotó: Karnok Csaba
Megnyílt az I. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál a Széchenyi téren.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

50 hozzászólás
  • 50. flexsnake 2010. március 01. 16:50
    „48.annak is megvan a története. Angliában az időjárásjelentést figyeleik az emberek. Mindig esik, amikor nem akkor készül rá. Nem az eső jelenti a gondot hanem ott a szél. Volt hogy 3napig esett de nem gond a probléma az ha a szél fúj, akkor bizony a hőmérséklet zuhan mintha muszáj volna. A magyarországi viszonyokat nem egy pórember szemszögéből ismerem, most pl. a pesti emberekét, de mivel ez az egyik állandó vadászterületem úgyis fogok idehányni.”
  • 49. flexsnake 2010. március 01. 16:47
    „47. hozzászólás mentelmi-jog 2010.03.01. 12:41

    ,,És akkor még bele sem megyek a horribilis placcdíjba amit a város elkér a szerencsétlen árusoktól! (300.000Ft a hétvégére biztos volt!)"
    :D NE röhögtess már, egyébként menj be az önkormányzathoz és kérdezd meg a négyzetméter árat, nem volt az annyi, meg lennél lepődve. Ha egy napi bevételből ki tudom fizetni a fél heti díjat az nem olyan rossz üzlet ;)”
  • 48. mentelmi-jog 2010. március 01. 12:48
    „42. hozzászólás flexsnake 2010.02.27. 19:31

    Te meg áruld már el légyszíves, hogy hogyan vagy akkor ennyire baromi tájékozott a Magyarországi, azon belül is a szegedi dolgokat, történéseket illetően, ha itt sem laksz?! Egy másik hozzászólásod szerint "félig angol vagy", csak azt ne mondd, hogy az Egyesült Királyságban van olyan, hogy időjárás jelentés! Annál kiszámíthatatlanabb időjárás a világon nincs, ne gyere azzal, hogy ott hetekkel előre lehet tudni mikor fog sütni a nap!”
  • 47. mentelmi-jog 2010. március 01. 12:41
    „43. hozzászólás varadipal 2010.02.28. 10:30

    Itthon azét más a helyzet, a jövedéki adó is beleszól!
    Én például konkrétan tudom, hogy 1500ért főzik a pálinkának literjét, és csak főzik, ebbe még nincs benne az anyag és a munkadíj ami egy pálinka elkészítésével jár! (1200 ha maga viszi a fát és tüzel is egy két helyen!) Hogy legyen így 3000Ft literje bármilyen pálinkának?! +Standdíj, +alkalmazottnak bér stb.!
    És akkor még bele sem megyek a horribilis placcdíjba amit a város elkér a szerencsétlen árusoktól! (300.000Ft a hétvégére biztos volt!) Sokan csak azért jönnek, hogy megismerjék a neveiket, nem a nyereség miatt! Környékbeliek például nem véletlenül nem voltak, ha szétnézett! Mert nem éri meg!
    Nem akarom megsérteni, de ez a hozzászólása elég demagógra sikeredett!”
  • 46. fLeTo 2010. március 01. 09:18
    „Tegnap voltam a családdal...hát 10 dkg malacsültért 600 forintot elkérni kicsit átvágás,de sokan voltak és ettek is.Nem tudom miért sír itt a jó nép drága pecsenyékre meg pálinkára van pénz,akkor nincs itt baj.”
  • 45. nibelon 2010. február 28. 19:10
    „A társadalom két részre szakadt, ez itt is látható volt. Akik tömték magukba az egyébként biztosan finom kaját, és akik sétálgatás közben nagyokat nyeltek.
    Néztem ki a fejemből amikor egy szál sült véres hurkáért, és egy szál májas hurkáért elkértek 3600 Ft-ot.
    Fizetés előtt.
    Gratulálok az időzítésért!”
  • 44. darch 2010. február 28. 11:08
    „8000 Ft?! Falun 2000-2500 az igazán házi pálinka csak kicsit utána kell járni. Nem kell külföldre sem menni.”
  • 43. varadipal 2010. február 28. 10:30
    „Tegnap kint voltam, gyönyörű és nagyon finoman füstölt angolszalonnát vettem 1200-ért kilóját. Ugyanott fokhagymás füstölt lógyulai szárazkolbászt is kóstoltam, és vettem is, szintén 1200 volt kilója. Mindkét termék gyönyörűen és érthetően fel volt cimkézve, rajta a gyártó, szavatosság, tárolás.Udvariasan szolgáltak ki, jó étvágyat kívántak. Így kellene mindenhol. A pálinkások meg gazemberek voltak, a legolcsóbb pálesz 8000.- Ft/l. 1 deci borért 3-400 Ft-ot kértek. Savanyodjon rájuk, 1200.-ért hoztam literjét az eredeti szilvából készült kisüstit palackozottan, Slivovic néven odaátról./50 fokos/. Nem kellene 3 nap alatt meggazdagodni. 3000.- Ft/ lit. az egy tisztes ár, tisztes haszonnal, és a terméket is el lehetne adni.Támogatásért sírni könnyebb.”
  • 42. flexsnake 2010. február 27. 19:31
    „Mifelénk szabadtéri rendezvények előtt megnézik az időjárás jelentést. Magyarországon nem szokás, ott még tűzijátékon is egymásra húzzák a sátrakat a vihar ellen.”
  • 41. flexsnake 2010. február 27. 19:28
    „36. hozzászólás nagypappa 2010.02.27. 16:08

    ,,Mi lesz a rengeteg előkészített hússal, azt azonnal fel kell majd dolgozni, értékesíteni. A legkisebb szabálytalanság esetén könnyen elkobozzák az árút, jön a tetemes bírság.
    "

    A mesében :) A rengeteg hús elmegy még szagosan is, van rá vevő. Az ÁNTSZ meg az ellenőreit küldi ki akik szeretnek pénzt keresni, rendszerint találnak is, megkapják zsebbe a pénzt és nem látod őket jódarabig. Így működnek ma az üzemek, vállalkozások, meg kedvenc éttermünk :)”
  • 40. k.istvan 2010. február 27. 18:26
    „Tudom ajánlani a Magyar Szigetet azoknak akik értelmes kikapcsolódásra vágynak. Egy hetes jó előadókkal, és hazafias programokkal.”
  • 39. +36 2010. február 27. 18:08
    „estleg 1x arra is lehetne gondolni a sok meg a drága helyett, hogy a PÉNZ A KEVÉS!”
  • 38. +36 2010. február 27. 18:06
    „Egészen biztos,hogy
    a zabáláson meg a piáláson
    kívül magyar ember nem tud mást kitalálni FESZTIVÁL CÍM alatt?”
  • 37. gedeon 2010. február 27. 17:06
    „24. .suhym
    Nem vagyok kárörvendő, félreértettél. Egy ilyen fesztivált nem ilyenkor kell megtartani, szerintem, hanem télen, amikor tényleg hideg van. A környező településeken érdekes módon meg tudták szervezni a hasonló rendezvényeket.
    Egyébként meg, aki ennyiért megveszi a kínált portékát, az megérdemli a sorsát!!! Rablás!”
  • 36. nagypappa 2010. február 27. 16:08
    „Pedig sajnálhatjátok a vállalkozókat, mindent buknak ilyen időben. Természetesen, a kifizetett területfoglalási díjból nem jár vissza nekik, hacsak nem tudnak valami okosságot kitalálni, hogy kártérítési igényük van mert a meghirdetett események-is az eső miatt- elmaradtak.
    Mi lesz a rengeteg előkészített hússal, azt azonnal fel kell majd dolgozni, értékesíteni. A legkisebb szabálytalanság esetén könnyen elkobozzák az árút, jön a tetemes bírság.

    Nem irigykedni, csinálni kell!
    A kolbászért a 6 ezer azért tényleg nagyon sok.”
  • 35. Teo 2010. február 27. 15:52
    „Ha Torkos pálinka fesztivál lenne, tuti sokan kimennének.”
  • 34. dblaci 2010. február 27. 15:17
    „elvileg böjt van, de mit számít.”
  • 33. flexsnake 2010. február 27. 14:15
    „iszom-eszem.......... :D

    ha valaki ostoba legalább vegye a fáradságot és nézzen utána: a területfoglalási díjat nem a polgármesteri hivatal hanem az önkormányzat állapítja meg. De ez a pórnépnek magas megértenie.”
  • 32. rt0831 2010. február 27. 13:33
    „Éljen a fesztivál!!!!!!!!
    Az ilyen fesztiválokkal harcolunk az elhízás és alkoholizmus ellen!”
  • 31. Agyalapi 2010. február 27. 13:31
    „I. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál.... már megint mind nagy betűvel. Talán mert a böllérversenyen a DM is részt vesz? Ki lesz a főböllér? A korrektor?”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szürke úszóház ring a piros helyén a Tiszán

Szórakozóhely nyílik várhatóan áprilisban abban a grafitszürke úszóházban, amely péntek délután kötött ki a Felső Tisza-parton. Tovább olvasom