Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Törött bokával érkezett haza Karcsika édesanyja

Isztambulban vasárnap megtámadták és kirabolták Bogosné Papp Edinát. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, eltört a lába, a mai tárgyaláson már nem is tud részt venni, tegnap hazautazott Magyarországra. A repülőtéren mentő várta, előbb egy budapesti kórházba, onnan Szegedre, az új klinikára szállították.
Fotó: Karnok Csaba
– Bár korábban többször is megfenyegettek, sőt ügyvédeimet is, mégsem akarok összefüggést keresni a fenyegetések és a támadás között – nyilatkozta lapunknak Bogosné Papp Edina, aki súlyos sérülései miatt nem tud részt venni Isztambulban a mai tárgyaláson, és már tegnap visszatért Magyarországra.

A szegedi fiatalasszony, mint azt megírtuk, pénteken azért utazott Törökországba, hogy másnap, élve láthatási jogával, találkozzon tavaly július 11-én elrabolt gyermekével. A találkozó azonban ezúttal is meghiúsult, megismétlődött a két héttel ezelőtti eset, az apa és a kisfiú eltűnt.

Bogosné eredetileg szerdáig maradt volna a török nagyvárosban, ugyanis Karcsika elhelyezési ügyében mára újabb tárgyalást tűztek ki.
– Vasárnap délután, két óra körül, a belvárosban, az ottani Váci utcán sétáltunk a tolmáccsal, amikor az egyik mellékutcából kiugrott egy fiatal férfi, megragadta a vállamon lógó táskámat, és megpróbálta letépni – ismertette rémtörténetét Bogosné Papp Edina. – Dulakodtunk, lezuhantam a lépcsőn, a támadó megszerezte a táskát és elrohant vele. Iszonyú fájdalmat éreztem a jobb lábamban. A sípcsontom és a bokám duplájára dagadt.

A begipszelt lábú Papp Edinát férje, Attila várta az új klinika mentőbejáratánál. Fotó: Karnok Csaba
Az asszonynak, bár sokan voltak az utcán, senki nem segített. A tolmács értesítette a rendőrséget, majd a magyar konzulátust, és feljelentést tettek. Papp Edina részletes személyleírást adott a számára ismeretlen fiatal támadóról. A súlyosan sérült, lábra állni képtelen nőt beszállították egy kórházba, ahol begipszelték a lábát. Az asszonynak nem volt biztosítása, ezért komolyabb vizsgálatokat nem végeztek el rajta. A konzul, Cserjés Edina, és a gyermekéért küzdő nő utazási és szállásköltségeit fedező Egymásért Alapítvány minden segítséget megadott a szó szerint magatehetetlen asszonynak. Kiderült, arról szó sem lehet, hogy Papp Edina megvárja a keddi tárgyalást. A konzul segített a repülőjegyet átíratni, illetve elérték, hogy a súlyosan sérült fiatalasszonyt tegnap reggel mentővel kivigyék a repülőtérre.

– Az volt a szerencsém, hogy az útlevelem és a repülőjegyem a szállodában maradt, a támadó „csak" a pénzemet és egyéb irataimat vitte el – jegyezte meg Papp Edina.

A nőt a ferihegyi repülőtéren mentő várta, azonnal az egyik fővárosi kórházba szállították, ahol nyomban megröntgenezték. Megállapították, olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a bokája. Azt csak egy későbbi vizsgálat deríti ki, hogy bokaszalagjai megnyúltak vagy el is szakadtak.
Bogosné Papp Edinát kisebb kitérőkkel mentő szállította tegnap Szegedre. Este, negyed kilenckor, hat és félórás utazás után érkezett meg az egyetem új klinikájának traumatológiai osztályára, ahol férje, Attila várta. Az orvosok azonnal megkezdték az asszony vizsgálatát. Arról csak lapzártán után döntöttek, hogy megműtik-e, egyáltalán hazamehet-e.
Papp Edina férjének egyébként meggyőződése, hogy feleségét nem véletlenül támadták meg.


Elfogatóparancs az apa ellen

Törökországban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Karcsika apja, Tüysüz Mehmet ellen. A férfi több mint két hete tűnt el isztambuli házából a kisfiával együtt. Hivatalosan nem megerősített információk szerint a török hatóságok körözés helyett azért adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert felmerült, hogy Mehmet Tüysüz a kisfiával együtt már elhagyta Törökországot, és jelenleg Afganisztánban vannak.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címlapra kerülhet a szegedi diáklány

Akár egy szegedi diáklány is lehet novemberben az egyik férfimagazin címlapján, Cseh Anita ugyanis a… Tovább olvasom