Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Torták, parfék, sütik és sósak

Szeged - Előrendelési szelvényünkön a mai naptól már megrendelhető a Délmagyarország és a Délvilág harmadik szakácskönyve, A nagy süteményeskönyv, amit karácsonyig kézbesítőink házhoz visznek.
Aki pedig hamarabb szeretné majd kézbe venni, az december 15-étől már személyesen is megvásárolhatja fotókkal gazdagon illusztrált kiadványunkat.

Sokan érdeklődtek már szerkesztőségünkben a következő szakácskönyvünk, A nagy süteményeskönyv megvásárlásával kapcsolatosan: jó hír, hogy a mai naptól előrendelési szelvényünkön már megrendelhető kiadványunk, melyet kézbesítőink karácsonyig házhoz szállítanak.

Fontos tudni, hogy akik nem rendelik meg előre, azok attól a naptól személyesen meg is vásárolhatják könyvünket.

Hagyományainkhoz híven fotókkal gazdagon illusztrált kötetünk közel százötven édes-sós finomságot tartalmaz, melyet olvasóink által beküldött receptekből Gyuris László, a szegedi A Cappella cukrászda vezetője válogatott, és csapatával el is készített. A választék sokszínűsége pedig önmagáért beszél.

Már megrendelhető a Délmagyarország és a Délvilág harmadik receptkönyve. Fotó: DM/DV
Már megrendelhető a Délmagyarország és a Délvilág harmadik receptkönyve.
Fotó: DM/DV

Nagyanyáink ízeit idéző vasárnapi sütemények, gyümölcsös édességek, parfék, pudingok, palacsinták, éppúgy megtalálhatók majd süteménykínálatunkban, mint olyan különlegességek, mint a házi túrórudi, a málnás tiramisu, a Monarchia-gőzgombóc, vagy tortavariációk, kürtőskalács, bejgli, de a hétköznap olyan kedveltjeivel is találkozhatunk, mint a töltött lángos és a tepertős krumplis pogácsa.

Süteményeskötetünk extra meglepetéssel is szolgál: desszert-összeállításunk után ugyanis Szeged három közismert séfje adja meg 15-15 kedvelt ételreceptjét. Vagyis ha a könyvet lapozgatva még nem volt elég a finomságokból, akkor a szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz, a Fehértói Halászcsárda és a domaszéki Rózsakert Vendéglő konyhafőnöke invitál majd bennünket hagyományaikhoz illően csülkös bablevesre vagy halpaprikásra.

E között a negyvenöt recept között is találunk majd desszerteket, de a hangsúly az adott étterem stílusán, kínálatán, specialitásain, és természetesen séfjeink – Mathias Péter, Ferenczi Dezső és Csiszár István – ízlésén és tudásán lesz.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a desszert utáni pluszdesszertnek szánjuk kötetünk utolsó negyedét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tangó helyett szülői értekezlet

Szeged - Szegedi biológusnő kapta idén a francia kozmetikai cég és az UNESCO elismerését, amelyet A… Tovább olvasom