Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Tosca az álompárossal

Szeged - A Mezzo-operaverseny egyik győztesével, Adam Diegellel és Rálik Szilviával a főszerepben, Pál Tamás dirigálásával játsszák ma este a ráadásként műsorra tűzött Toscát a nagyszínházban. Az álompár előadására hamar elkeltek a jegyek.
Néhány hét alatt belopta magát a szegedi operakedvelő közönség szívébe Adam Diegel. A fiatal amerikai tenorista először beugrásával megmentett két Tosca-előadást, majd megnyerte a Mezzo-versenyen a legjobb férfi opera-előadónak járó fődíjat.

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem és győzhettem ezen a csodálatos versenyen. Bevallom, meglepődtem, amikor megtudtam, hogy én nyertem. Az operavilágban senki sem tudhatja, hogy egy-egy ilyen verseny mennyire segíthet a pályán az előrejutásban. Ez egy roppant nehéz szakma; csak azért, mert megnyer valaki egy nemzetközi viadalt, nem lehet biztos benne, hogy előbbre is jut. Továbbra is nagyon keményen kell dolgoznom a sikerért – nyilatkozta lapunknak Adam Diegel, aki alig várja a ma esti fellépést, ugyanis Rálik Szilviával csak próbálták a Puccini-operát, de előadáson még nem énekelték együtt.

Adam Diegel és Rálik Szilvia a szegedi Tosca-próbán Fotó: Veréb Simon
Adam Diegel és Rálik Szilvia a szegedi Tosca-próbán.
Fotó: Veréb Simon

– Szilvia gyönyörű nő, nagyszerű énekes és csodálatos színész, boldog vagyok, hogy vele is felléphetek. Megszerettem ezt a napsütéses, csodálatos várost, fantasztikus élményekben volt részem Szegeden. Az emberek is roppant kedvesek, tetszett nekik, hogy azzal a néhány magyar szóval, amit megtanultam, megpróbáltam boldogulni. Gyüdi Sándor főigazgató úrral beszélgettünk arról, hogy jövő januárban és májusban újra műsorra tűzi a színház az Adriana Lecouvreurt; boldog lennék, ha visszatérhetnék. Versenyzőtársaim nevében is mondhatom: szerettünk itt lenni.

– Adammel szinte rögtön azonos hullámhosszra kerültünk a Tosca-próbán, hihetetlenül szuggesztív előadó és kivételes hangú tenorista. Örülök, hogy együtt énekelhetünk a Toscában – mondta tegnap Rálik Szilvia, akit kedden még a brnói operaház közönsége ünnepelt Abigélként a Kesselyák Gergely vezényelte Nabuccóban.

Olvasóink írták

  • 2. hellócsaj 2008. november 23. 15:10
    „Nagyon jó volt szerintem is!
    Adam nagyon megszerettünk! :)”
  • 1. Sallai 2008. november 21. 23:19
    „Isteni volt a ma esti! Így kell ezt csinálni! Az egyik legjobb operaelőadás az utóbbi években. Köszönet érte! Reméljük így is marad a jövőben is! Ilyen énekesekkel. Méltó régi nagy híréhez! Adam! Stay here please :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemi olimpián járt Pekingben a szegedi férfi

Szeged - Fejben olimpikon a szegedi Devánszki Gábor: októberben részt vett a szellemi sportok… Tovább olvasom