Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Tóth Pál Rajzfilmje az MTV-n

A Szegeden élő Balázs Béla-díjas filmrendező, Tóth Pál többszörös díjnyertes Rajzfilmje is szerepel ma az MTV programján.
A Szegeden élő Balázs Béla-díjas filmrendező, Tóth Pál többszörös díjnyertes Rajzfilmje is szerepel ma az MTV programján. A közszolgálati tévécsatorna ma rendezi meg a magyar animáció napját, amelynek keretében három animációs blokkot is sugároz. A 17.05-kor kezdődő délutáni összeállításban vetítik az idei Kecskeméti animációs filmfesztivál legsikeresebb alkotását, a Rajzfilmet, valamint a rendezőjével készített interjút. Tóth Pál három éven át készült különleges animációs filmje a fesztivál szakmai zsűrijétől megkapta a legjobb animációs munka és a legjobb 3D-s film díját, a 72 tagú gyerekzsűri döntése alapján az ORTT különdíját, a felnőtt közönség díját, valamint a Kecskeméti Lapok Kft. díját is.

A Rajzfilm vegyes technikájú, azaz 3D animáció az alapja, de nagy része kétdimenziós rajzokból áll. Egy papírlap telerajzolódik vázlatokkal és rajzokkal, amik megindítják a fantáziát. Kis történetek, mozgások indulnak el, azaz a rajzolónak egyre újabb ötletek jutnak az eszébe... A Rajzfilmmel, amelynek zenéjét is maga komponálta, a mindig új kifejezési formákat kereső, bátran kísérletező alkotó azt szerette volna összefoglalni: mit jelent számára az animációs film.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajünnep Algyőn

Az algyői szénhidrogénmező 40 éves jubileuma alkalmából rendeznek ma ünnepséget Algyőn, amelyen… Tovább olvasom