Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tóth Péter: embercsempészekhez szállítja a BÁH a migránsokat Nagyfáról

Felháborító, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a nagyfai nyitott befogadó állomásról kisbusszal szállítja be a migránsokat az Árkádba és a Rókusi körúti Tescoba - közölte sajtótájékoztatóján Tóth Péter.
A szegedi Jobbik megfigyelése, hogy a migránsok az itt levő bankokból pénzt vesznek fel, kártyás telefont vásároltatnak maguknak bűnözői csoportokkal, majd embercsempészek autóiba szállnak be. Ki utal pénzt nekik Európából? – tette fel a kérdést a megyei elnök. A Jobbik zárt tábort követel közel a határhoz, és a fokozódó migránsnyomás miatt önálló határőrség felállítását. Tóth Péter még Orbán Viktor miniszterelnök délutáni rendkívüli sajtótájékoztatója és bejelentése előtt azt mondta: a Jobbik azt akarja, hogy a kötelező betelepítési kvóták ügyében a kormány írjon ki népszavazást.

A BÁH sajtóosztályától kértünk reagálást Tóth Péter szavaira. „A nagyfai befogadó állomás egy nyitott intézmény, melyet a menedékkérők napközben a házirendben foglaltak szerint elhagyhatnak. Figyelembe véve a korábbi lakossági igényeket, a tömegközlekedés tehermenetesítése miatt a hivatal naponta két buszt indít Szegedre és onnan vissza" – közölték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógynövények tudorait képezik

Gyógynövényismereti tanfolyamot indít Szegeden a Kör-Te Közösségépítő és Egészségmegőrző… Tovább olvasom