Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Tóth Péter: Négylevelű lóherét gyűjtöttek a közmunkások

Szeged - Tóth Péter tud olyan megyei településről, ahol a közmunkásoknak négylevelű lóherét kellett gyűjteniük. A jobbikos politikus szerint jelenlegi formájában megbukott a közmunkaprogram.
- Jelenlegi formájában megbukott a közmunkaprogram - mondta mai sajtótájékoztatóján Tóth Péter. A Jobbik szegedi szervezetének elnöke, önkormányzati képviselője közölte, tavaly 270 milliárd forintot költött az állam a közmunkaprogramra, mely a GDP egy százaléka. - Az országgyűlési választások előtt, 2014 áprilisában még 211 ezer, májusban viszont már csak 98 ezer közmunkás dolgozott az országban. Ez mutatja a legjobban, hogy a közmunka csak kormánypropaganda. A közmunkások nagy többsége nem állít elő valódi értéket - hangsúlyozta Tóth Péter.

A szegedi elnök elmondta, tud olyan településről a megyében, ahol a közmunkásoknak négykézláb kellett begyűjteniük a négylevelű lóherét. Ez volt a feladatuk. A település nevét nem árulta el a képviselő. A Jobbik hatékonyabb rendszert alakítana ki. Szegeden például a betonlapos járdaszakaszokat újíttatná fel a közmunkásokkal. - A Homokhátságon dolgozhatnának a gazdáknál is a közmunkások, a kisebb településeken pedig különböző növényeket termeszthetnének, amelyeket felhasználhatnának a közétkeztetésben, amely így olcsóbb lehetne - mondta az elnök.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péktanulók vizsgáznak a börtönben

A november elején kezdődött tanfolyamon 19 fogvatartott vett részt. Tovább olvasom