Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Tóth Péter szerint nem támogatta a Jobbikot az Épkar

Szentendre, Szeged - Filó András, a Jobbik egykori szentendrei elnöke azt mondta, azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor-üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t., amely szerinte a szegedi Jobbik kampányát is támogatta. Tóth Péter Csongrád megyei elnök nem ismeri az Épkart és vezetőségét.
Jobbikos brókerbotrányként kezdik emlegetni az egyre nagyobb port kavaró karcagi Kun-Mediátor-ügyet, amelynek azóta is szökésben lévő vezetője pilótajátékban mintegy húszmilliárd forintot sikkaszthatott el. Úgy tudni, hogy az ügyfelek pénzével lelépett vezető közeli ismerőse volt az Épkar Zrt. vezérigazgatójának, a két üzleti csoport szálai pedig több ponton is keresztezik egymást.

A Jobbik egykori szentendrei elnöke, Filó András az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta: azért kellett távoznia pártjából, mert bírálta a Kun-Mediátor-üggyel is összefüggésbe hozott Épkar Zrt.-t., mert elégedetlen volt a munkával, amelyet a cég a szentendrei főtér felújítása során végzett, és amely szerinte a szegedi Jobbik kampányát is támogatta. Filó közölte: 2012-ben ezzel kapcsolatban interpellációt nyújtott be, amely után felhívta a szegedi közgyűlés akkori jobbikos tagja, Keresztúri Farkas Csaba.

Keresztúri azóta nem tagja a szegedi közgyűlésnek, lemondott, miután a Szegedi Törvényszék – ahogy megírtuk – társtettesként, folytatólagosan, nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság miatt jogerősen elítélte.

– Arra kért, hogy vonjam vissza az interpellációmat. Nemet mondtam, de ő mindenképpen személyesen akart velem beszélni, és feljött hozzám Szegedről Tóth Péter Csongrád megyei jobbikos elnökkel együtt. Megismételte a kérését, kiegészítve azzal, hogy az Épkar támogatta a kampányukat, és az interpellációm nagy károkat okozhat a következő versenytárgyalások során – írta 2012-ben Filó András.

– Párszor találkoztam Filó Andrással, de én nem kértem tőle semmit, és érdemben sem beszélgettünk szentendrei ügyekről. Csongrád megyei Jobbik-elnökként nem terjed ki a hatásköröm más településre – mondta lapunknak Tóth Péter. A Jobbik Csongrád megyei elnöke közölte: nem ismeri az Épkar Zrt. nevű céget, sem annak bármilyen vezetőjét.

– A szegedi Jobbik kampányát sem támogatta ez a vállalkozás. A kérdés rossz helyre lett címezve, hiszen más pártok kampányát szokták támogatni gyorsan meggazdagodott vállalatok vagy éppen állami és önkormányzati cégek. A tapolcai választási győzelem miatt a Jobbik politikai riválisai taktikát váltottak, és a Quaestor-botrányban érintett Fidesz és MSZP az összes korrupciós ügyletét rá kívánja erőltetni az egyre erősödő Jobbikra. A Jobbik Magyarországért Mozgalom továbbra is az egyetlen párt, amelyik az elmúlt 25 év politikai korrupciós botrányaiban nem vett részt – jelentette ki Tóth Péter. Az Épkar Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében szintén tagadta a Jobbiknak nyújtott kampánytámogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett a Csillagban a szentkirályszabadjai rém

Felakasztotta magát a Csillag börtönben a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt szentkirályszabadjai rém, Ember Zoltán. Tovább olvasom