Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Tovább fejleszt a Siemens Szegeden

Húsz embert vett fel első körben a Siemens, amikor 2000-ben megnyitotta szegedi irodáját az Eszperantó utcában. Egy év múlva pedig a mai 130-140 fős létszám elérheti a 200-at – közölte a Siemens PSE Kft. ezekben a napokban Magyarországon tartózkodó ügyvezető igazgatója, Edward Schembera.
Edward Schembera: Középtávon háromszáz embert szeretnének alkalmazni
Szegedet kiemelt fejlesztőbázisnak tekinti a Siemens PSE Kft. – nyilatkozta lapunknak Edward Schembera ügyvezető igazgató. Emlékeztetett arra, hogy 2000-ben, amikor megnyitották az irodát az Eszperantó utcában, húszfős alkalmazotti létszámmal indultak. Egy, a távközlési iparágat sújtó visszaesés után 2004-re érték el az 50 fős létszámot, a szeptember végén záruló üzleti évben azonban egy év alatt 80-ról mintegy 130-ra sikerült növelni a Szegeden foglalkoztatott munkatársak számát. 2007 októberére újabb 60-70 informatikussal bővítik a létszámot, középtávon pedig 300 fősre szeretnék fejleszteni az irodát.

Arra a kérdésre, vajon mennyire támaszkodnak a szegedi diplomásokra, Edward Schembera azt válaszolta: „Nagyrészt a Tisza-parti városban végzett informatikusokra számítunk, de természetesen szívesen fogadjuk azokat is, akik a Siemens PSE álláslehetőségei miatt költöznek Szegedre". Az október 18-i SZTE-állásbörzén is jelen lesznek, és várják az érdeklődőket.

A Siemens PSE jelenleg három üzleti területet kíván működtetni Szegeden. Az egyik terület munkatársai csaknem 150 mobilszolgáltatóval állnak kapcsolatban, amelyeknél a már működő rendszerekhez nyújtanak támogatást, illetve végeznek fejlesztéseket. Mintegy öt éve tartó magas színvonalú munkájuknak köszönhetően ma már a szegedi kollégák látják el világszerte ezen Siemens-rendszerek bevezetését és karbantartását.

A második, októbertől önállóvá váló üzleti terület a digitális műsorszóráson alapuló interaktív szolgáltatások, illetve az IP-alapú hang- és képátviteli technológiák körében végez fejlesztéseket. Folyamatban van egy új terület felépítése is, amely elsősorban a beágyazott szoftverfejlesztésekkel foglalkozik. Ezen területen leginkább autóipari megoldások fejlesztése folyik. Ezt a munkát segítve a cég vezetése és a Szegedi Tudományegyetem stratégiai döntést hozott: önálló labort alakítanak ki a Siemens támogatásával az egyetemen. A cég előzetes tervei szerint az érdeklődő hallgatók 2007 tavaszától már birtokukba is vehetik az új Siemens-labort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí magyar hangja: Gesztesi Károly

Dalí ürügyén a magánéletéről – Liptai Claudiáról, a két hónapos Pankáról és más élvezetekről… Tovább olvasom