Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Tovább húzódik a szülész büntetőügye

Szeged - Öt igazságügyi orvos szakértőből kettő nem jött el, ezért elnapolták L. Fábián szentesi szülész, nőgyógyász büntetőügyének tárgyalását a Szegedi Városi Bíróságon. Az eljárás egy 2008. július 23-án elhunyt asszony halálának körülményeit vizsgálja.
Varga Tibor, Csatai Tamás és Fülöp Zoltán jelen volt az igazságügyi orvos szakértők közül, Havasi Beáta és Herczeg László azonban – a szabályos idézés ellenére – nem jött el a tegnap délelőtt 10 órakor megtartott tárgyalásra. Ez azért kellemetlen, mert mint Juhász Zsuzsanna bírónő mondta, meg akarták őket hallgatni egymás előtt, hogy kiderüljön, szakvéleményeik miért nem ugyanarra a következtetésre jutnak. A bíróság a jelenlévő szakértőknek és tanúknak összesen 75 ezer 500 forintot fizetett ki felkészülés, munka és útiköltség címén. Ez a törvény szerint így is jár. 2012. január 30-án folytatódik az eljárás.

Az ügy sértettje egy fiatalasszony, B.-né C. Ildikó, aki terhes volt, de a magzat elhalt, amit 2008 július elsején eltávolított a szentesi kórházban a választott orvos, L. Fábián. A műtét után az asszony rosszul érezte magát, 3-án ismét megműtötték, és ekkor kiderült, hogy a méhfalat és a vékonybeleket a korábbi beavatkozás átszúrta, ez hashártyagyulladást okozott. Az asszony emiatt, belső vérmérgezés következtében meghalt. A vádirat – amely Csatai Tamás és Fülöp Zoltán véleményén nyugszik – halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettéről szól. Más vélemény szerint a méhkiürítés kockázati körébe tartozik ez a baleset, ezért nem történt szakmai szabályszegés.

Demeter Attila, a vádlott védője azt mondta lapunknak, továbbra is kitartanak amellett, hogy L. Fábián nem követett el szakmai szabályszegést – főleg nem szándékosan –, és diagnosztikai tévedés sem írható a számlájára.

Balogh Szabolcs ügyvédjelölt, a sértett jogi képviselője azt mondta, az elhunyt férje, édesanyja eddig minden tárgyaláson jelen volt. Ez ezután is így lesz, nagyon fontos számukra, milyen eredménnyel zárul az eljárás. A szentesi kórház és az orvos is kifejezte részvétét a haláleset miatt.

Olvasóink írták

 • 10. Ebgondolat 2011. október 04. 15:10
  „Elképesztő, hogy már sokadjára azért marad el tárgyalás, mert a fél évvel korábban kiadott idézésre szakértők nem jelennek meg!
  Az ilyenek 100-200 ezer forintos pénzbírsággal kellene sújtani, majd csak megtudnák, mi is a rend és nem állnának az igazságszolgáltatás útjába!”
 • 9. tothmariaaa 2011. október 04. 14:56
  „3. Hatalmas tévedésben vagy, nem az a legszomorúbb.
  Az a legszomorúbb, hogy valaki elveszítette a párját, a gyermekét, a testvérét .
  Soha semmi nem hozza már vissza.
  Viszont nem értem, miért kell ennyire elhúzni ezt az egészet.Így senkienk nincs megnyugvás :(”
 • 8. macs 2011. október 04. 10:36
  „Azért érdekes, Geréb Ágnest lábbilincsben és vezetőszáron vezetgették a TV nyilvánossága előtt, és megkockáztatom, ha lett volna rá mód, már régen máglyára küldték volna. Geréb Ágnest az szülés-nőgyógyászok elég keményen támadták, kíváncsi vagyok a szentesi kollégájukat miért "mosdatják" ennyire? Talán azért, mert ő férfi és benne van a klubban?
  Ha egy kismama vagy baba kórházi körülmények között hal meg, az a beavatkozás, vagy a szülés kockázati körébe tartozó baleset. Ennyi, és nem több.
  És nagyon cinikusnak tartom a szakértők hozzáállását.”
 • 7. klj_54 2011. október 04. 10:25
  „Ha a doki ezt az én feleségemmel tette volna nem kellene bíró elé állnia!”
 • 6. niemand 2011. október 04. 10:25
  „A család tragédiáján sajnos már nem lehet változtatni. Talán hibázott az orvos, talán nem. De ne gondoljanak az illetékesek arra is, hogy, mennyi jót tett már ez az orvos! Esetleg azt akarják elérni, jó orvos, fiatal hadd menjen! Nem kell a szentesi kórháznak az ilyen.Sajnos mások is tévedtek már, hiszen emberek-de őket nem hurcolták meg ennyire. Vajon az elhunyt hölgy, akarná ezt?”
 • 5. Lutetia 2011. október 04. 09:50
  „Mit kap az, aki szabályos idézés ellenére nem jelenik meg a tárgyaláson, és ki sem menti magát?
  Úgy látom, ügyvédet váltott a vádlott. Vagy tévedek? Eddig mintha csak a szentesi kórház ügyvédje nyilatkozott volna az ügyben, aki nem azonos Demeter Attilával. Mi történhetett?”
 • 4. anya5353 2011. október 04. 09:32
  „Vajon ezt az orvost is láncra verve vitték? Háziőrizrtben van, vagy letartóztatásban?
  (Ld. Geréb Ágnes.......:()”
 • 3. tromi 2011. október 04. 09:32
  „A legszomorúbb az egészben, hogy ha ez az orvos is elmegy, nem lesz helyette senki. Meg lehet nézni a szentesi kórházat, hogy egyetlen fiatal orvos sincs, azok akik vannak túlterheltek.
  De ez az egészségügyben ma már nem csoda. Kíváncsi vagyok meddig tudják ezt az ország rombolást folytatni.
  A napokban olvastam valahol, hogy ha ilyen ütemben folytatódik a születés csökkenés 2055 ben születik meg az utolsó magyar. Arról nem írtak, hogy az vajon Magyarországon-e....
  Bízom benne, hogy az ügy végére minél hamarabb pont kerül, és az igazság ez egyszer győzedelmeskedik...”
 • 2. Együgyű 2011. október 04. 08:17
  „Tovább húzódik a szülész büntetőügye
  ,,Öt igazságügyi orvos szakértőből kettő nem jött el, ezért elnapolták L. Fábián szentesi szülész, nőgyógyász büntetőügyének tárgyalását a Szegedi Városi Bíróságon. Az eljárás egy 2008. július 23-án elhunyt asszony halálának körülményeit vizsgálja."
  Na, most meg lehet győződni semmi nem változott a bíróságokon. Hogy, lehet az, hogy öt igazságügyi orvos szakértőből kettő nem jelenik meg a bíróságon? Ha én tanú lennék, a rendőrök úgy előállítanának mit a pinty. De itt orvosokról szól a dolog és az más kaszt, mint az, amibe én tartozom. Húzódik, húzódik az ügyecske addig, míg a felháborodás lanyhulni nem kezd. Lesz egy kis figyelmeztetés vagy az sem. A jogi gépezet meg működik, de az igazság megállapítása nem. Mindenki jól jár anyagilag és kemény munkával megdolgozik a fizetéséért. Csak a szülész pénztárcája csappan meg.

  Csak a szegény elhunyt asszonyt sajnálom, mert visszahozni az élők sorába a mai állás szerint nem lehetett.
  A családtagjainak őszinte részvétem!

  Az ügytől függetlenül. A tanulás hossza számít és az orvosi végzetség, egyetemi, főiskolai, a szakmai tudás jó műveléséhez? Itt kontárok nem lehetnek az emberek?

  Éljen a Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 1. Casablanca 2011. október 04. 07:45
  „A vád tévedhet. A veszélyeztetés nem volt szándékos. Csak gondatlan...

  Hiába, egyik kutya nem harapja meg a másikat...

  Őszintén sajnálom a családot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁRKÁD vásárlási utalvány: a szabad választás lehetősége - helyből a legjobb!

Szeged - Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy az
ÁRKÁD Szeged ajándékutalványa már… Tovább olvasom