Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tovább küzd az 1 millióért a rokkantnyugdíjas

Szeged - 1 millió forintot követel a Raiffeisen Bank Zrt.-től a szegedi látás- és hallássérült. A rokkantnyugdíjas asszony állapota a huzavona ideje alatt romlott, rosszindulatú daganatot találtak a szervezetében.
– Múlt hét pénteken voltam a fogyasztóvédelem Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szegedi irodájában, ahol megígérték, mindenben segítenek, hogy megkapjam a pénzem a Raiffeisen Bank Zrt.-től – mondta tegnap Domonkos Sándorné.

A szegedi látás-, hallássérült rokkantnyugdíjas nő augusztus elsején a pénzintézet Kárász utcai fiókja előtt demonstrált. Megírtuk, 2009-ben a fiókban dolgozó ügyintéző javaslatára csoportos élet-, baleset- és betegbiztosítást kötött. A Biztosítotti Nyilatkozat tételesen felsorolta betegségeit, rögzítették, hogy a szerződéskötés időpontjában 67 százalékos rokkant. A kötvény szerint Domonkosné 1 millió forintot kapott volna, ha egészségi állapota romlik, teljesen leszázalékolják. 2014-ben bekövetkezett az egészségromlás, de sem a bank, sem a biztosító nem fizet.

– Átnézték a papírokat, a fogyasztóvédők azt mondták, megalapozott a követelésem. Július 18-án szóbeli panaszt tettem a banknál, amire a mai napig nem jött válasz. Igaz, a reagálásra a törvény 30 napot ad a pénzintézetnek – mesélte az asszony.

Két hete még a bank előtt tiltakozott Domonkos Sándorné. A fogyasztóvédők szerint is jogos az 1 milliós követelése. Fotó: Segesvári Csaba
Két hete még a bank előtt tiltakozott Domonkos Sándorné. A fogyasztóvédők szerint is jogos az 1 milliós követelése.
Fotó: Segesvári Csaba

Domonkos Sándorné elmondta, a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat segítségével augusztus 18-án panaszt nyújtanak be a Magyar Nemzeti Banknál működő fogyasztóvédelmi szervhez.

– Hogy megkapom-e a pénzt? Nem tudom. A gyerekeim segítenek, élelmiszert is hoznak. Az a baj, hogy a hercehurca alatt tovább romlott az állapotom. A vérképemből rosszindulatú daganatra következtettek az orvosok. Rengeteg vizsgálat vár rám – mondta Domonkosné Szarka Éva. Az asszony elcsukló hangon mesélte, a tiltakozásáról megjelent cikk után többen megállították az utcán és kitartást, sok sikert kívántak az ügyéhez.

– A pénzintézet válaszát követően lehet a bírósághoz vagy a Magyar Nemzeti Bank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT) fordulni – mondta Mózes János. A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat szegedi irodavezetője hangsúlyozta, az ügyfelek segítése díjmentes.

– Kézen fogjuk a panaszost a jogérvényesítés göröngyös útján. Megmondjuk, hova kell fordulni, kikényszerítjük a pénzintézet válaszát – mondta az irodavezető. Úgy vélte, mivel a PBT a Magyar Nemzeti Bank mellett működik, egyre nagyobb tekintélynek örvend.

A Raiffeisen Bank Zrt. korábbi megkeresésünkre azt válaszolta, vizsgálják az esetet, „melynek megoldása a közeljövőben várható".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valami tilos a holtágnál

Mintha csak Milne nagy sikerű regényét, a Micimackót idézné az újszegedi Holt-Maros sétányon álló tábla. Tovább olvasom