Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Tovább tartanak nyitva a temetők

Mintegy 40-45 ezer látogatóra számítanak a kegyeleti ünnepen a szegedi temetőkben. A sírkertekben rendőrök, város- és polgárőrök járőröznek, irányítják a közlekedést. A Belvárosi temetőben megnyitják a tartalék parkolót. A Tisza Volán körjáratot indít, az SZKT ideiglenes megállót létesít az Alsóvárosi temetőnél.
A szegedi temetőkben 40-45 ezer látogatóra számítanak. Fotó: Schmidt Andrea
Hosszabbított nyitva tartással várják a szegedi temetők mindazokat, akik halottak napja alkalmából szeretnék leróni kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál. A Belvárosi és az Alsóvárosi temető reggel 7 órától este 8 óráig tart nyitva. A Dugonics, a Dorozsmai, a Gyálaréti, a Tápéi és az Újszegedi sírkert reggel 7-től este 7-ig várja a látogatókat.
– Mintegy 40-45 ezer látogatóra számítunk a kegyeleti ünnepen – nyilatkozta lapunknak Hódi Lajos. A Testamentum Kft. igazgatója ugyanakkor elmondta: idén várhatóan kisebb lesz a tömeg, mivel már a hét végén sokan kilátogattak a sírkertekbe.

A Belvárosi temető környékén mindig nagy gondot okoz a parkolás. Ezért megnyitották a temető tartalék parkolóját, ahol 250 gépkocsi is várakozhat egy időben. A várható tömeg miatt rendőrök irányítják a forgalmat a Bajai úton. A Belvárosi temetőbe autóval is behajthatnak a látogatók – a forgalom azonban egyirányú: a Fonógyári úti kapun mehetnek be a gépkocsik, és a Bajai úti kapun hagyhatják el a sírkertet. A szegedi temetőkben a megyei és a városi rendőrkapitányság munkatársai a polgár- és a városőrök bevonásával figyelnek a rendre. Arra kérik a látogatókat, hogy értéket ne hagyjanak az autóban. A fokozott rendőri jelenléttel a temetői lopásokat is igyekeznek megakadályozni, ezért civil ruhás rendőrök is járőröznek a sírkertekben.
A rendőrség a tömegközlekedési járművel utazókat is arra kéri: vigyázzanak értékeikre, mert ilyenkor zsebesek garázdálkodhatnak.

A Tisza Volán járatain ma és holnap a munkaszüneti napokon megszokott menetrend lesz érvényben. A Belvárosi temetőbe a tarjáni víztoronytól ma és holnap temetői körjárat közlekedik, 19H jelzéssel. A Víztorony térről 8.15 és 16.15 között félóránként indulnak a buszok a Csillag tér, Szilléri sgt., Római körút, József Attila sugárút, Tisza Lajos krt., Dugonics tér, Kálvária sgt., Bajai út, Belvárosi temető útvon alon. A temetőtől a Víztorony térig 8.30 és 16.30 között félóránként indulnak vissza a buszok.
A járműveket bérlettel, menetjeggyel lehet igénybe venni. Az 1-es villamosok ma és holnap vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A 3-as villamos vonalán napközben valamennyi villamos 3F jelzéssel közlekedik a tarjáni végállomás és a Fonógyári úti végállomás között. A 4-es villamos reggel 7 és este 6 óra között megáll az Alsóvárosi temető bejáratánál kialakított ideiglenes megállóhelynél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burgonyaország a Lidlben és az áruház előtti parkolóban

Homokháti krumplit osztottak tegnap a szegedi Lidl Áruház mellett – mórahalmi aktivisták.… Tovább olvasom