Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Továbbra is mernek Jordániába utazni a szegediek

A szegedi utazási irodák továbbra is árulnak jordániai utakat, a magyar turisták azonban nem a terrortámadások helyszínén, hanem attól messze tartózkodnak. Emiatt nem is jellemző az utak lemondása.
Jelenleg száznyolcvan magyar turista tartózkodik Jordániában, ahol szerda este súlyos terrorakciók történtek.

A szegedi Discos Toursban úgy tájékoztattak, hogy az összes szegedi utazási iroda foglalkozik jordániai utak eladásával – ezeket azonban a fővárosi Jordan Tours szervezi, és nem érintik a merényletek által sújtott Ammant. A közel-keleti országban egyébként most van a turistaszezon, az utasok a tengerparti üdülővárosban, Akabában laknak, nagyjából kétszázötven kilométerre délre a terrortámadások helyszínétől. Mint az iroda munkatársa, Hegyesi Sándor elmondta, a merényletek híre annyira friss, hogy ez az utazási kedven még nem látszik meg: náluk eddig nem mondtak le utat. Hozzátette: ő maga jelenleg szívesebben utazna oda, mint a zavargásoktól szenvedő Párizsba.


A Proko Travel tájékoztatatása szerint náluk sem láthatóak pánikjelek a jordániai utakkal kapcsolatban: senki nem lépett még vissza. Többen ugyan érdeklődtek náluk, hogy biztonságos-e az ország azon tengerparti része, ahová utaznak, de sikerült mindenkit megnyugtatni.
Megkerestük a jordániai utak kizárólagos országos értékesítőjét, a Jordan Toursot is, hogy megtudjuk: vannak-e szegediek is a kint tartózkodó magyarok között, de ígéretük ellenére lapzártánkig nem válaszoltak kérdésünkre.


Veszély és üdülés

Szabó Zoltánné jövő pénteken indul lányával együtt a jordániai Akabába, ahol egy hétig üdülnek. Mint mondja, meg sem fordult a fejében, hogy visszamondja a helyfoglalást, hiszen a főváros messze lesz tőlük. – Mindig hall az ember valamilyen terrortámadásról: ha ez alapján döntök egy utazásról, akkor akár ki sem mozdulhatnék otthonról. Ezek az akciók viszont bárhol utolérhetik az embert – vallja a nő. Hozzáteszi: Portugáliába egykor a forradalom idején utazott, mint ahogy épp a londoni merényletek idején tartózkodott az angol fővárosban is. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjemelésekről döntenek

Várhatóan 1,6-16 százalékkal emelkednek január elsejétől a közüzemi és közszolgáltatói díjak… Tovább olvasom