Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Továbbra is szállót terveznek

A Kass Szálló, későbbi nevén Régi Hungária körül takarítottak a napokban, a jelekből többen arra következtettek, elkezdődött a várva várt felújítás. A tulajdonos Quaestor Rt. azonban még mindig nem tudja, elnyeri-e a rekonstrukcióhoz nélkülözhetetlen pályázati forrásokat.
Fotó: Schmidt Andrea
Hiába rendelkezik végleges építési engedéllyel a Kass Szálló jelenlegi tulajdonosa, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Rt. az 1977-ben bezárt és azóta üresen álló palota felújítására, a munkálatok nem kezdődhetnek el. Még mindig nem hirdettek eredményt azon a „Turisztikai vonzerők fejlesztése" elnevezésű pályázaton, amelynek segítségével jelentős összeget nyerhetnének a Kass, későbbi nevén Régi Hungária Szálló rekonstrukciójára. Tarsoly Csaba, a Quaestor elnök-vezérigazgatója idén márciusban kérdéseinkre válaszolva azt mondta, szándékaik változatlanul komolyak.

Tegnap Molnár Sándor projektfelelős vállalta, hogy nyilatkozik lapunknak, és megerősítette: a tulajdonos továbbra is a Kass felújításában gondolkodik, amely több funkcióval rendelkezne, mint egy egyszerű szálloda. Jelenleg is a korábban beadott pályázat eredményére várnak. Hozzátette, valóban észlelhettünk mozgást az épület környékén, mivel takarítottak a kihalt palotába behúzódott hajléktalanok után, és rendbe hozták a környezetet is.

A részvénytársaság vezetője tavaly április elején lapunkban jelentette be először, hogy a Quaestor exkluzív négycsillagos szállodaként kívánja majd újra megnyitni a Kasst. Szeretné visszaállítani az épület régi funkcióit, értékeit, megőrizni az éttermet és a báltermet, valamint kiegészíteni a modern kor követelményeinek megfelelő konferencia-központtal és wellness-szolgáltatással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged és Szentes a nyertes

Csongrád megyéből két település kap címzett támogatást. Szegeden oktatási és kulturális intézményt… Tovább olvasom