Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Trianont gyászolta a Jobbik Szegeden

Szeged - A Klauzál téren mintegy százötvenen voltak azon a megemlékezésen, amelyet a Jobbik szegedi szervezete rendezett a Trianon békediktátum aláírásának 92. évfordulójára hétfő délután.
„Ma nem az összetartozás napja van, hanem a szétszakítottságé. Ez a nap fáj minden magyarnak, hiszen 92 évvel ezelőtt megcsonkították hazánkat", mondta Tóth Péter a Jobbik Csongrád megyei elnöke.

Kiemelte: ma az országnak nem csak a külső, hanem a belső ellenséggel is naponta meg kell küzdenie. Jó példa erre a szegedi közgyűlés, amellyel pártja a szlovák utcanevek kapcsán is felvette a harcot a közelmúltban. A rendezvény vendége Novák Előd a Jobbik alelnöke volt, aki elmondta: gyásznap a mai, pártja érte el, hogy méltóképp emlékezhessen rá az ország. Évekkel ezelőtt még tiltott dolog volt. Szerinte a kormány a méltó emlékezésre nem áldoz, nem úgy, mint a Holokauszt emléknapra.

A tüntetők a román követségnél. Fotó: olvasó-tudósító
A tüntetők a román követségnél. Fotó: olvasó-tudósító

Hangsúlyozta: szeretnék elérni, hogy több megemlékezést tarthassanak, például a rongyos gárdistákról, a pozsonyi csatáról és budai kitörésről. Zárszóként elmondta, hogy az országnak ki kell lépnie az Európai Unióból. Ezután a megjelentek a román konzulátus elé vonultak, közben elénekelték a székely himnuszt. Itt néhány perces éneklés és szavalás után szétoszlott a tömeg.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. kritikuss 2012. június 12. 15:12
  „Ezt jól elvágtam :O :D :D :D”
 • 66. kritikuss 2012. június 06. 19:00
  „Miért kell személyeskedni? :)
  Még egyáltalán nem volt Jobbik mikor az emberek (köztük baloldali, sőt! zsidó származású) költők is fájlalták Trianont... Ebből látszik, hogy aki ellenzi a "nem felejtést" az nem magyar!
  Esetleg olvassatok Trianoni Szemlét. Abban le van írva az előzmény elég szépen, olyan levéltári kutatásokkal amikre 40 évig rá se lehetett nézni! Nem olyan nehéz olvasmány tisztelt "külföldiek"!”
 • 65. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. június 06. 16:13
  „Ki a <moderálva> az a Trianon, hogy folyton gyászolni kell?
  XD”
 • 64. macs 2012. június 06. 12:32
  „A hozzászólásokat olvasva egy nagyon eretnek gondolatom támadt. Mi lenne, ha nem feltételezésekből indulnánk ki, hanem a történelmi tényekből? Mondjuk abból, hogy mik voltak azok az események, melyekből Trianon következett, mert az úgye senki sem hiheti, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia szétdarabolása derül égből villámcsapás volt.
  Biztos vagyok benne, hogy a tények, események átnézése során számos olyan dologról is beszélni kéne, amit az egyik vagy másik tábor szívesen elfelejtene, ez is benne van a pakliban, de talán végre mindenki világosan látná, mi történt a XIX. század végén, XX. század elején, ami 1920. június 4-hez vezetett.
  Szerintem a jövőnk miatt nagyon fontos lenne a múltunk tisztán látása.”
 • 63. TomTaylor 2012. június 06. 11:04
  „A jövőnket kéne gyászolni!!!!!”
 • 62. hős 2012. június 06. 09:36
  „51.apáttfalvi!!!(csak így kis betűvel)

  A" hülyegyerekezés" ezek szerint nem szélsőjobbos személyeskedés,hiszen mi tanulatlan,olvasatlan szélsőjobbosok nem írunk ilyesmit.A tanulatlanságról csak annyit,hogy ha végigolvasod a 2. mondatodat akkor láthatod,hogy nem vagy különb a Deákné vásznánál.A gyűlölködésről, a fröcsögésről csak annyit,hogy az ide beíró "kedves"honpolgáraink nagy többsége akkor teszi ezt,amikor valaki nemzeti dolgokkal összefüggő (s nem a magyar állammal,mert a kettő nem ugyanaz ám!)kérdésekről van szó!Azért tudnék ám mutatni nem kevés ismerősömet("fasisztákat,antiszemitákat,kirekesztőket,rebelliseket,homofóbokat,fajgyűlölőket) akik azért olvasottak ám!Nem is tudom,hogy milyen jogon feltételezted ennek ellenkezőjét?Azért kíváncsi vagyok a személyedre!Vajon négyszemközt is mernél ilyen bátor lenni?Ja,az általam felsorolt ÚRIEMBEREKNEK annyi közük van ´ide´,hogy vajon Ők is hasonlóképpen vélekednek trianonról mint te?Mert mint hiteles személyiségekre,nekik jobban adok a szavukra,mint a hozzád hasonlókra.,-ide nem írtam minősítést.”
 • 61. lilongwe 2012. június 06. 08:36
  „"Ez a nap fáj minden magyarnak, hiszen 92 évvel ezelőtt megcsonkították hazánkat."

  ...csak tudnám, hogy egy mai huszon-harminc-negyven-ötven...évesnek mi fáj azon, ami 92 éve történt...ehhez már önsanyargatás meg genetikailag beletáplált önsajnálat kell...
  Ha egy ember egy 93 030 négyzetkilométeres KÉSZ országba születik, mivel érzékeli azt, hogy nincs meg valamije, ami az övé...

  Kíváncsi vagyok, hány német sír azon, hogy a büdös lengyelek meg franciák mit vettek el tőlük...

  Amíg a magyar nemzet a múltban fog élni és még 200 év múlva is a "Trianon" lesz a legnagyobb problémája, ez az ország hanyatlásra és agyhalálra van ítélve. Akkor már az emberek újra gyökereket fognak enni, és nem az lesz, hogy "ki kell lépni az Unióból", hanem az Unió fogja kirúgni...páros lábbal :-)”
 • 60. smalltown 2012. június 06. 04:08
  „na, mar reg volt trianon pityeges.idiota jobbik.”
 • 59. Kapitalistapista 2012. június 05. 22:39
  „Szállj ki a tankból, és lásd meg minden emberben ugyanazt a tudatot, ami téged is létre hozott, vagyis saját magad!
  Ezek az érveim.”
 • 58. Apátfalvi** 2012. június 05. 22:16
  „57.

  Köszönöm a korrekciót, valóban Miklóst rabolták el, és nem Istvánt. Elnézést a hibáért.

  Vehemensen írok a kommunista bűnökről vagy a magyarüldözésekkel foglalkozó cikkeknél is, többször volt már konfliktusom pár agyhalottal azoknál a témáknál is.

  Engem csak az zavar, hogy a trianoni országcsonkítást a cikkben említett aluliskolázott emberke holokausztozás nélkül nem tudja gyászolni, muszáj neki ellenségképet kreálni, hogy a gyászos történelmi eseményre emlékezők tudjanak kit/kiket utálni.”
 • 57. orszagzaszlo936 2012. június 05. 21:26
  „Trianonra emlékezni kötelesség. Az, hogy sok ostobaság olvasható itt is, az 1945-től idáig terjedő időszak oktatásának bűne. Trianon napját, aminek nemzeti gyásznapnak kellene lennie, most bevakolták a nemzeti összetartozás ünnepével. Hogy mit vesztettünk, komoly munkák taglalják, ma már hozzáférhető a háború előtti és utáni irodalomban is vagy 50-60 komoly könyv.

  Kedves olvasott Apátfalvi!

  Az teljesen természetes ma már, hogy ha valakik egy oldalon állnak, mindre ráillesztik a bélyeget. Ezt Ön is rutinnal teszi, ahogy olvasom a hozzászólásait. A legszebb az, ahogy kioktat másokat, ahogy megítél másokat a hovatartozása illetve az Ön elképzelése szerinti történelmi ismeretei szerint, az gittegyleti. Különösen az Ön nevével jelzett hozzászólások ismeretében. Csak a lap szélén jegyzem meg, hogy Horthyt nem Horthy István kormányzóhelyettessel, aki hősi halált halt 1942. augusztus 20-án, hanem a ifjabb Horthy Miklóssal zsarolták. S valóban igaza lehet, sok önmagát jobboldalinak mondó nem olvasott Tormayt, de úgy hiszem, aki ajánlja, már megtette. Sok balos sem olvasott Vas Istvánt, Berkesit, Marxot, Engelt, Lenint, Sztalint, Rákosit vagy Kádárt, attól még baloldalinak mondja magát.

  Örömmel látnám, ha ilyen vehemensen írna akkor is, amikor a kommunista diktatúrák, a magyarüldözések témakörében írja meg hozzászólását.

  Én is tisztelettel javaslom Tormayt is elolvasni, talán árnyaltabbá teszi a képet.

  Én magam jobboldalinak gondolom magam, sokat és mindkét oldal szerzőitől olvastam, olvasok. Ajánlom, tegye ezt mindenki, s döntse el merre tart.”
 • 56. Apátfalvi** 2012. június 05. 21:25
  „55.

  masiniszta, érveljél már, mert a te oldaladról csak a szar ömlik folyamatosan, de érvek nem nagyon bukkannak ki a folyamból...

  Egyébként ti vagytok az unalmasak, az állandó Trianon-Holokauszt mérkőzésetekkel meg az uszításaitokkal. Bemesélitek magatoknak, hogy Trianont nem tartja a magyarság tragédiának, és a Holokauszt nem magyar tragédia, meg hogy a 2 szégyenletes esemény egymás oppozíciója. Egyik sem igaz, de mivel tanulatlanok vagytok, ezeket nem fogjátok sosem megérteni.”
 • 55. Kapitalistapista 2012. június 05. 21:02
  „Apátfalvi unalmasak vagytok:

  http://www.youtube.com/watch?v=CDEoaVfmeTw”
 • 54. krisztoballit 2012. június 05. 20:10
  „Tény, hogy Trianon egy hatalmas sötét folt a történelmünkben, bár szerintem emiatt ferde szemmel nézni a szomszéd országok népeire nem szabadna. Szerintem ne menjünk abba bele, hogy Trianon minek a következménye, mert az akkori sötét politikán túl sok egyéb más történelmi tényező is volt ott a háttérben.
  Mindettől függetlenül persze szomorú, hogy megtörtént, de ha ma visszacsatolnánk az elvesztett területeket, az legalább annyira igazságtalan volna, mint maga Trianon, az azzal járó gazdasági hátrányokkal nem is számolva (enélkül is van épp elég adósságunk).
  És egyébként az emberek mindig békésen megéltek egymás mellett, csak akkor volt konfliktus, amikor a politika egymás ellen szította őket. Tudom, mert nagyon sok erdélyi ismerősöm van.
  Szóval, bár a megemlékezés szép gesztus, ebből pártpolitikai rendezvényt kreálni már kevésbé az, a román követség előtt való "tüntetés" meg egyenesen nevetséges.
  Sokkal célravezetőbb lenne, ha Magyarország felzárkózna Nyugat-Európához gazdaságilag, de leginkább társadalmilag - és segítene ebben a szomszéd országainak is - és az emberek nem a "Vesszen Trianon!"-t skandálnák június 4-én, hanem az európai nemzetközi együttműködés jegyében örülnének, hogy országhatárok jelentősége már csak szimbolikus... de ettől még nagyon messze vagyunk!”
 • 53. bánki 2012. június 05. 19:06
  „Nincs Trianon, nincs holokauszt !

  Nincs szerb terrorizmus (Szarajevó a gyengébbek kedvéért) , nincs I. vh. !

  Nincs Hercz Tivadar nincs cionizmus !

  Nincs aranybulla 1222, nincs bankrendszer !

  Piramis ?”
 • 52. Apátfalvi** 2012. június 05. 18:35
  „18.

  "Szálasi meg tudtommal próbálta az utolsó percig megtartani az országból, amit csak lehetett, tűzzel-vassal, Budapestet, a Dunántúlt, stb.."

  Röhögnék ezen a mondaton, ha nem lennék hazafi,így viszont csak ökölbe szorul a kezem. Szálasi (szálosján) Ferenc a törvényes magyar államfőt egy idegen, megszálló, irtani való ideológiájú állam segítségével megbuktatta (ráadásul Horthy István életével zsarolva!), majd magát "nemzetvezetőnek" nyilváníttatva teljesen a náci patkányok alá rendelte az országot. Vagon- és tonnaszámra hordták ki a nyersanyagokat, a gyárlakatrészeket, és minden értékeset és használhatót a németek, a nyilas országpusztítók segédletével, egy olyan hadsereg ellen készülve a főváros megvédésére, amely mind létszámában, mind fegyverzetében többszörösen felülmúlta a magyar és német haderőt. Hitler a végsőkig való kitartásra felszólító parancsával a gyönyörű fővárosunk elpusztult, százezrek halálát vagy megnyomorodását okozva. Ezek tények, és nem rokosista propaganda, mielőtt a szokásos érvpótlékodat bedobnád. Lehet cáfolni, ha tudod - de nem fogod.

  Magyar hazafiként a nyilasokat és a velük szimpatizálókat, és a magyarországi neonácikat ellenségemnek, a magyar nemzet ellenségének tekintem. Ki kell őket pusztítani, semmiféle lehetőséget nem hagyni nekik a túlélésre!

  Magyarország mindörökké!!!!”
 • 51. Apátfalvi** 2012. június 05. 18:21
  „30.

  hülyegyerek, szokásos szélsőjobbos reakciód mosolygásra késztet.

  Az általad felsorolt úriembereknek nem tudom mi köze van ide, én azt írtam, hogy Trianonhoz kun béláéknak nincs közük, mivel a nagyhatalmak már ´18-ban elhatározták, hogy felszabdalják az országot.

  Az, hogy nemzeti tragédiánkat a nyomorék szélsőjobboldali, antiszemita meggyőződésed tükrében tálalod, meggyalázza az elcsatolt területeken élő magyar szenvedéseit, és az egész (valódi) nemzeti érzelmű magyarságot.

  Tormay könyvét pedig a szélsőjobb sem nagyon olvassa, olyan ez, mint Wass Albert - ajánlgatják nagy szájjal, de a szélsőjobbos nem tud és nem is szeret olvasni, alkotni, művelődni, csak nagy pofával mocskolódni. Ez persze nem Tormay vagy Wass hibája.”
 • 50. oszama 2012. június 05. 16:14
  „49. alfa258 2012.06.05. 15:18
  "Gyászolják!! Mást sem tudnak, csak verik a nyálukat, sok ostoba álszent ficsúr!!! Ez a vonat elment, fölösleges állandóan ezen rinyálniuk."
  Ha a holokausztról mondod ugyanezt azt büntetik, bár sokan megteszik.”
 • 49. alfa258 2012. június 05. 15:18
  „Gyászolják!! Mást sem tudnak, csak verik a nyálukat, sok ostoba álszent ficsúr!!! Ez a vonat elment, fölösleges állandóan ezen rinyálniuk. A mostani vezetők semmivel sem jobb politikusok sajnos, mint eleik voltak! Lehet anyázni stb, így van. Anyjukat az országot eladnák, van az a pénz!!!”
 • 48. ketrin72 2012. június 05. 14:29
  „28
  Na , ezt szépen összeszedted, pontosan így gondolom én is......
  na , mék letelt a cigiszünet :)”
67 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a régi 5-ösön: teljes útzár a szatymazi elágazásnál!

Letért az útról egy kisteherautó, a sofőr megsérült. Tovább olvasom