Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Tudósok és felolvasók a negyedik sínbusz fesztiválon

Szeged - Negyedik alkalommal rendeznek Szeged-Szabadka Sínbusz Kultúrcsempész Fesztivált szeptember 29. és október 3. között. A fesztivál első és második napja kapcsolódik a Grand Café 15. születésnapjához.
A művészmoziban felolvasóesteket tartanak – részt vesz többek között Lengyel Zoltán, Turi Tímea, Orcsik Roland, Weiner Sennyey Tibor, Grecsó Krisztián, Tolnai Ottó, Podmaniczky Szilárd, Darvasi László, Závada Pál.

Szombaton 10 órakor indul a program a szegedi vasútállomás teraszán. Énekel Kollár Villő és koncertezik a Tudósok. A felolvasások még Szegeden kezdődnek, aztán a sínbuszon folytatódnak. Felolvas többek között Pollágh Péter, Balázs Imre József, Deres Kornélia, Jeles András, Kukorelly Endre, drMáriás. Utazás közben Perovics Zoltán átcsempészi a fiatalon elhunyt szegedi költő, Benda Balázs szellemét a határon. A szabadkai állomás restijében Aaron Blumm és Sinkovits EdE kötetbemutató performanszát láthatják a résztvevők.

Tudósok és felolvasók is jönnek a sínbusz fesztiválra. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

19 órakor a Lifka Art moziban beszélgetést hallhatnak Jeles Andrással, majd Czabán György Kelet-európai zombi és Darko Kovacevic: Láthatatlan nemzedék című filmjét vetítik. 22 órakor a Bash Házban Utcai Dávid kiállításának megnyitóját tartják, majd koncertezik a Tudósok. Vasárnap 13 órakor Mondom neked - experimentális artbeatbox jazz kvartett koncert a szabadkai állomáson. Felolvasnak: Józsa Márta, Bozsik Péter, Szálinger Balázs, a sínbuszban többek között Mihajlo Pantic, Zvonko Karanovic, Fenyvesi Ottó. 16.23-kor a szegedi vasútállomás restijében jammelés, felolvasás, 20 órakor a Jazz Kocsmában Médeia fiai koncert, valamint itt is Mondom neked.

Október 4-én kedden 20 órakor a Millenniumi Kávéházban JEL-folyam lapbemutató és performance.

A fesztivált is érinti az a kormányrendelet, amely a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot is költségvetése egy részének zárolására, illetve év végéig tartó maradványtartásra kötelezi. Ennek ellenére a szervezők azt mondták, a fesztivált mindenképpen megtartják. A rendezvényt SÍN-tér Kulturális Egyesület, a Symposion-Egyesület, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a Prae szervezi.

Olvasóink írták

  • 2. tsikorgo 2011. szeptember 27. 00:28
    „Kedves szatyi, ha elolvasod, nem öt nevet találsz a cikkben... (És a kedvedért a teljes program érthetőbben: http://www.port.hu/pls/w/event.event_page?i_event_id=1777868&i_event_area_id=25&i_city_id=-1&i_topic_id=19&i_county_id=-1&i_page_id=)”
  • 1. szatyi 2011. szeptember 26. 19:51
    „Nem fikázni akarok, de ennek az öt embernek egy hat felvételes képgalériát?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó premier a kisszínházban: Veszedelmes viszonyok

Akár látványos történelmi divatbemutatóként is nézhetjük a kisszínházban a Veszedelmes viszonyokat, annyi benne a pazar kosztümcsoda. Tovább olvasom