Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tulipánfa Petőfitelepen

Szeged - Még a szomszédok is a csodájára járnak Petőfitelep egyik ékességének, a Kónya Istvánné kertjében tündöklő tulipánfának.
Minden évben május közepén–végén jelennek meg rajta a citrom- és narancssárga virágok, amelyek még a borús tavaszi napok rossz hangulatát is képesek elfeledtetni az emberrel.

– A gyulai várfürdőben láttunk régebben egy hatalmas tulipánfát, és nagyon megtetszett nekünk. Ennek hatására szereztük be egy szegedi kertészetben a most körülbelül tízéves, 6–7 méter magas fát. Azt mondták, hogy csak 20–25 éves korában kezd virágozni, de nálunk már négy éve megjelentek rajta az első bimbók. Szemet gyönyörködtetőek, formásak a virágjai, amelyek miután elnyíltak, leginkább egy tobozra hasonlítanak. Ez az igazi tulipánfa, és nem tévesztendő össze a Széchenyi téri magnóliával – hangsúlyozta Kónya Istvánné, aki szerint az öntözésen kívül nincsenek extrém igényei a növénynek.

Kónya Istvánné és a tulipánfa

Kónya Istvánné és a tulipánfa.
Fotó: Frank Yvette


Nem ez az egyetlen botanikai különlegesség a Fürst Sándor utcai ház udvarán, hiszen többek között egy örökzöld magnóliával is büszkélkedhetnek Kónyáék. Tavasztól őszig mindig virágzik náluk valami, így nem csoda, hogy 2009-ben elnyerték a legvirágosabb petőfitelepi porta címet. Két évvel később pedig az örökös legvirágosabb portának járó elismerésben részesültek.

Olvasóink írták

  • 1. Jeti00 2012. május 15. 14:26
    „ez tényleg nagyon szép! grat a tulajnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét van csak az adóbevallásig

Május 21-éig lehet benyújtani a 2011-es személyijövedelemadó-bevallásokat. A nagy roham most is az utolsó héten várható. Tovább olvasom