Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tünde a ruzsai óvoda lelke

Ruzsa - Kis dolgokon, főleg az odafigyelésen és apró ötleteken múlik a siker – vallja Dakáné Dési Tünde, akinek évek óta a ruzsai óvoda a szívügye.
Dakáné Dési Tünde a ruzsai Hétszínvirág Óvoda lelke. Hétfőn őt választották meg a szülői közösség elnökének. Minden eddigi vezető megérdemelten kapta a címet, mert meghatározó személyiség volt, de közülük is kimagaslik – mesélte Sádtné Papp Ibolya óvodavezető. – Ruzsai tagintézményünkbe 71 gyerek jár, közülük 10-en sajátos nevelési igényűek. Az anyuka segítsége az összes gyereknek szól, lehetővé téve az esélyegyenlőséget, vagyis hogy a hátrányos helyzetű gyerekeink is megélhessenek olyan dolgokat, amelyekről különben talán azt sem tudnák, hogy létezik. Eddig is kitüntetett bennünket az odaadásával, de ezt most, mielőtt a kislánya elballag tőlünk, megkoronázza az elnökséggel.

Dakáné Dési Tünde mindig odafigyel a gyerekekre.
Dakáné Dési Tünde mindig odafigyel a gyerekekre.


Mit jelent a gyakorlatban ez a különleges támogatás? – Figyelmet, ötletelést. Nyitott szemmel járok, hiszen sokszor nem nagy dolgokon múlik a siker, és gyorsan észreveszem, hogy hol segíthetek. Szegedre, egy egészségügyi céghez járok be reggelente dolgozni, és munka mellett rugalmasan meg tudom oldani, hogy az óvodának például beszerezzek valamit, és hazafelé bevigyem – mosolyog Dakáné Dési Tünde az óvodavezető szavai hallatán. Ha egészséghét, Tünde egészségügyi főiskolai végzettségére és férje ruzsai mentőállomáson szerzett tapasztalatára alapoz az ovi. Volt, hogy kézmosást gyakoroltatott a kicsikkel, és mondókát tanított nekik, ami pontosan addig a 20 másodpercig tartott, amit egy rendes szappanozással illik tölteniük. Máskor a fogmosás leellenőrzéséhez vásárolt foglepedék-színező tablettát, hogy megmutassa a gyerekeknek, milyen a tökéletes tisztítás, és fél délelőttön át játékosan fogat mosott velük.

Sok ismerőse révén a fiatal anyuka tesz, vesz, intézkedik. Ha az óvoda a Szegedi Vadasparkba kirándul, a Z. Nagy cukrászda süteménycsomagját kapják ajándékba, amelyet ő szállít ki nekik a túra végére. Legutóbb a repülőtérre kalauzolta a gyerekeket, ahol egy landolást is végignézhettek, majd egy repülőbe is beszállhattak. Miért nem Szegedre hordja oviba Imola lányát? Az anyuka elárulta, egy faluünnepségen nagyon megtetszett neki Teri és Kati óvó néni határozottsága, és mert szerinte a kislányának is ilyen pedagógusokra van szüksége, egyértelmű volt, hogy oda íratja be. Imola az utolsó évét tölti a Gyöngyvirág csoportban, jövőre iskolába megy. Tünde a ruzsai általános iskolába viszi, és már most biztos benne, hogy azzal intézménnyel is jó lesz a kapcsolata.

Olvasóink írták

 • 3. nellcsa 2012. szeptember 17. 14:20
  „"Kedves" tundermese!

  El kellene gondolkozni azon, milyen jellemtelen ember az, aki álnéven nyilvánít véleményt egy fórumon. Nem véletlenül készült ez a cikk, Tünde tényleg sokat tesz az óvodáért és sok más dologért is. Gondolom az zavar, hogy nem Te vagy a cikk főszereplője, igaz azért tenni is kellett volna valamit. Az életemre mernék fogadni, hogy abban az esetben, ha a Tünde elé állnál és segítséget kérnél Tőle, azonnal megtenné amit csak tud. De ehhez meg szükség lenne ahhoz a bizonyos gerincre... Elég nehéz ott Rúzsán köszönni az olyannak, aki irigység miatt elvből elcsapja a fejét!! Saját szememmel láttam erre példát és voltam fültanúja, hogy mindenkit kiveséznek a háta mögött azok, akik nagyon ráérnek. Tünde saját erejéből érte el azt, amije van, nem azzal kellene foglalkozni, hogy szitkokat írj egy cikkhez, hanem töltsd hasznosan az idődet. mondjuk keress egy OKJ tanfolyamot, amelyen megtanítanak helyesen írni. Igaz, van helyesírás ellenőrző, csak gondolom az irigység elvakított. Lényeg a lényeg, nem azért írogatok ide, hogy Téged dícsérgesselek, hanem sok sikert és boldogságot kívánok Tündének és továbbra is maradjon ilyen hasznos tagja a társadalomnak. Neki csak annyit fűznék itt hozzá, hogy nem azt kell nézni, mit mondanak, hanem azt, hogy ki.”
 • 2. tundermese 2012. szeptember 14. 11:47
  „Felháborítónak találom ezt a képmutatást és álszentséget!
  Aki valóban ismeri ezt a kedves és illemtudó,főiskolát végzett,és sikeres hölgyet,az eltudja mondani,hogy amíg az érdeke úgy kívánja,addig mindenkinek a szép arcát mutatja,de amint lehetősége van rá,azonnal kimutatja a foga fehérjét.Sajnos,lenézi és kibeszéli azokat a gyerekeket,akik az Ő színvonala alatt élnek,netalán sajnos elég rossz körülmények között.
  Köszönni az utcán?Ő ugyan NEM!Miért?Mert Ő Dakáné Dési Tünde,nehogy már leereszkedjen odáig hogy köszönjön egy egyszerű,falusi embernek!Pedig Ő is egy egyszerű,falusi leányzóból lett sikeresnek mondott NŐ!
  Kedves Tünde!A köszönés alap intelligencia,ami sajnos Neked NEM adatott meg!
  Úgy hogy én e helyedben szégyellném magam,és nem sztárolnám,mert ez amit másoknak mutatsz,nem más mint.....tündérmese!!!”
 • 1. állatbarát3 2012. szeptember 12. 13:32
  „Gratulálok Tündének és sok siker az életben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs több sárga csekk Zákányszéken

Az adót a fauban eztán nem a postán sárga csekken, hanem a Zákányszéki Pillér Takarékszövetkezetnél kezelt adószámlákra kell befizetni vagy átutalni. Tovább olvasom