Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

˝Turisztikai, területrendező szervvé válhatnak a megyei önkormányzatok˝

Szeged – „Egy tollvonással megszüntetné a falut az Orbán-kormány, ha elfogadják az új önkormányzati törvényt" – mondta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Tóth Péter, aki kitért arra is, a tervezett államosítás, falurombolás megengedhetetlen.
– A megyei ön kormányzat legkomolyabb feladatát, az intézményfenntartói szerepet szeretné elvenni az Orbán-kormány az új önkormányzati törvény megalkotásával – mondta közgyűlés utáni sajtótájékoztatójában Tóth Péter, jobbikos megyei önkormányzati képviselő, aki szerint turisztikai, területrendező szervvé válhatnak a megyei önkormányzatok, amelyeknek a feladatai a kormányhivatalokhoz kerülnek át. A politikus szerint ez nem más, mint államosítás. – Ha így fogadják el, szimpla statisztákká válunk – vélekedett Tóth, aki szerint Ceausescut idéző falurombolásra készül a kormány.

A Jobbik Csongrád megyei elnöke úgy látja, ezzel a törvénnyel végérvényesen lezárul a város–vidék szembenállás, sajnos a városok előnyére. – A falvak így végképp el fognak néptelenedni. A vidék megtartó szerepe eltűnik, ezt a Jobbik a leghatározottabban elutasítja – tette hozzá a politikus. Tóth Péter kijelentette, mind a huszonöt kétezer fő alatti Csongrád megyei településre el fognak menni, és tájékoztatni fogják az ott élőket arról, hogy mire készül a kormány.

– Közmeghallgatásokat kezdeményezünk, felvesszük a polgármesterekkel a kapcsolatot, hiszen hat-nyolcezer háztartást, tizenkét-tizenötezer embert érint majd ez a változás. Fenntartom a véleményemet: ez egy elmebeteg elképzelés – mondta a megyei elnök, aki arra kérte Magyar Annát, érje el a törvénytervezet visszavonását. Szerinte a mostani törvényt kellene még tovább javítani.

Olvasóink írták

  • 3. Bsasa 2011. július 29. 16:03
    „A megyei önkormányzatok választott testületek. A kormányhivatalok nem . -> El kell törölni még a demokrácia látszatát is?”
  • 2. powermen 2011. július 29. 15:55
    „Nem lenne szükség rájuk, ha nem rajtuk múlana.”
  • 1. macs 2011. július 28. 12:11
    „Valaki mondja meg, miért kellenek a megyei önkormányzatok? Vannak települési önkormányzatok, vannak kormányhivatalok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyoghimnusz a szegedi futballcsapathoz

Albertirsa esete óta tudjuk: egy focicsapatot nemcsak fantasztikus játéka, hanem kiváló indulója is híressé tehet. Tovább olvasom