Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Tüzes buzogányok repkedtek a Partfürdőn - galéria

Szeged - Buzogányok, labdák és virágbotok repkedtek szombaton egész nap az újszegedi Partfürdőn, ahol a zsonglőrködés világnapja alkalmából szerveztek bulit. Este tűzzsonglőrök tartottak bemutatót.
Már az ókori egyiptomiak is zsonglőrködtek – erre engednek következtetni egyes ókori egyiptomi sírokban talált falfestések. Szombaton nem kellett Egyiptomig utazni a levegőben úszó labdákért, buzogányokért és botokért. Az újszegedi Partfürdőn a Fű-Vész Klub, Fű-Vész Zsonglőrklub, Alisma Egyesület, SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a a Szegedi Zsonglőrklub szervezésében rendezték a meg a zsonglőrködés világnapját.

Délelőtt Jeddi Ágosttal, az egyik szervezővel beszélgettünk. – Ha eléggé elszánt az ember, az alapdolgokat viszonylag egyszerűen el lehet sajátítani. Minden eszközt ki kell próbálni, mert mindenki másban jó – magyarázta a fiatalember.

A tradicionális zsonglőr eszközök közül a labdával érdemes kezdeni. – A labdákat könnyű megfogni. A lényeg, hogy amikor a holtpontról elindul a labda lefelé, akkor kell keresztbe dobni a másikat – magyarázta. Mindez persze sokkal egyszerűbb elméletben, mint gyakorlatban. A legtöbben azt a hibát köbvetik el, hogy nem ugyanabban a síkban dobálják a labdát: az egyik előrébb másik hátrébb repül.

Zsonglőrködés világnapja Szegeden. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Partfürdőn szombat délelőtt a gyerekeké volt a főszerep. Minden zsonglőr eszköznek van ugyanis gyakorló változata. A tányérpögetést például olyan műanyag tányérral lehetett gyakorolni, amelyiknek csúcsos volt a közepe, így könnyebben belecsúszott a pálcikába.

– Gól! – kiáltotta az öt és féléves Tóth-Csókási Ádám, aki egy kicsit szabadon értelmezte a kislabdával zsonglőrködést. A kisfiúnak a buzogányok tetszettek a legjobban, de igazából egy darabbal is nehezen boldogult, nemhogy hárommal.

Este kilenctől tűzzsonglőrök tartottak bemutatót, biztonsági okokból a Partürdő egyik üres medencéjében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liliomillat lengte be a szegedi Mátyás teret - galéria

Az alsóvárosi ferences templomban Szent Antal-napi liliomfesztivált tartottak szombaton. Tovább olvasom