Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Ugatva védik legbiztosabban az értékeket a Sárgán

Ugatva védik legbiztosabban az értékeket a Sárgán
Kamerák, riasztóval fenyegető tábla és kutyák - ezzel igyekeznek védekezni a betörések és lopások ellen a Sárgán álló üdülők tulajdonosai.
– Aki ide akar betörni, az hülye. A szomszédban éjjellátós kamera működik, biztosan lebukik, akár itt vagyok, akár nem – mondta az Öreg Kőrössy Halászcsárdával szembeni üdülő kerítését hegesztő férfi a Sárgán. A Tisza-parti üdülők tulajdonosait arról kérdeztük, mennyire érzik biztonságban az értékeiket, hogyan próbálnak védekezni a betörésekkel szemben, miután a közelmúltban Tiszaszigeten több nyaralót is feltörtek.

Egy közelben guberáló hajléktalan szerint viszont a Sárgán sincsenek biztonságban az üdülők, ő – bár évekig élt itt a kutyájával – részben ezért költözött el innen. Szerinte a bedrogozott fiatalok, ha valahol értékét sejtenek, betörnek érte bármelyik üdülőbe. A töltésoldalban lévő házakba ez most nem menne könnyen, azok ugyanis már vízben állnak.
 
Fémtolvajok járják az üdülőket a Sárgán

A fősétányon egy nagyobb, gondozott telek egyik villanyoszlopán tábla figyelmezet, hogy riasztórendszer működik a területen. Kérdés, egy tábla mennyire elrettentő hatású.

– A novembertől februárig tartó időszak a legkockázatosabb a betörések szempontjából – mondta el Tóth Endre, akivel vízparti üdülője közelében találkoztunk. Bár van kerítése, az nem sok visszatartó erőt jelent. Hozzá tavaly azért törtek be, hogy elvigyék a kerti csaptelepeket, és a házba is bementek, letörték a mosdókagylót, ugyanezért. Nagyobb kárt okoztak, mint amennyit kapnak a fémekért a felvásárlótól. Nem beszélve a bosszúságról – jegyezte meg a férfi, aki ma már nagyobb biztonságban érzi a értékeit, miután a Sárgán élő szomszédja kutyát tart a portáján. Benjivel, a dobermannal mi is találkoztunk: azonnal vad ugatásba kezdett, amint fotós kollégám rászegezte a gépet.

Egy másik, otthonosan mozgó férfit is láttunk, aki egy óriásschnauzerrel sétálgatott az fősétányon, és a töltés melletti házaknál is több portáról hallatszott kutyaugatás. A legnagyobb biztonságot ez jelenti itt – árulta el egy Sárgán élő férfi morgó kutyája nyakörvét tartva.

Borítókép: A kerti csaptelepeket is ellopták tavaly Tóth Endre vízparti üdülőjéből. Fotó: Karnok Csaba
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sörényes farkasok születtek a Szegedi Vadasparkban

Sörényes farkasok születtek a Szegedi Vadasparkban
Három sörényes farkas (Chrysocyon brachyurus) született a Szegedi Vadasparkban, a két nőstény és egy… Tovább olvasom