Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ugráló bárány és dekorgumi pillangó a kultúrpalotában - Galéria

Húsvéti játszóházzal várták szombat délelőtt a gyerekeket a Móra Ferenc Múzeumba. A játszóház két ,,díszvendége" egy fehér kis kecske és egy tarka kis bárány volt.
A három hetes állatok egy domaszéki tanyáról érkeztek a szegedi kultúrpalotába. A kecske nyugodtan fekve tűrte a gyerekek érdeklődését, a barika inkább izgatottan ugrándozott. A négyéves Dér Levente megsimogatta az egyik jószágot, majd azt mondta, puha és selymes volt az állat szőre. Csizmadia Benedeknek az ugrálós bárány tetszett jobban.

Az állatok mellett más programok is várták a gyerekeket: három asztalnál kézműves foglalkozáson vehettek részt szüleikkel. Az egyiknél múzeumpedagógusok segítségével olyan pillangógyűrűt készítettek, amivel bábozni is lehet. A lepkékszárnya dekorgumiból készült, papírral díszítették, majd zseníliadróttal alakították ki a csápjait és a gyűrűt. A másik két asztalnál lógó lábú papírkakas, kupaknyomda, nemezcsibe és tojástartó kis kosár készült.
Ugráló bárány és dekorgumi pillangó a kultúrpalotában - Galéria


A múzeum havonta egyszer rendez családi délelőttöket, játszóházakat. A szombati programok célja, hogy a szülők és gyerekek együtt, játékosan fedezhessék fel a kultúrpalota kiállításait, megismerjék a legfontosabb ünnepeinket, néphagyományainkat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a gátőrház

Befejezték az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legkedveltebb épületének, a gátőrháznak és az abban látható kiállításoknak, valamint az épület környékének a felújítását. Tovább olvasom