Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Ugrattak Algyőn

Lovasnapokat rendeztek Algyő szabadidőközpontjában: a díjugratók és fogatosok versenyét főzőverseny és számos egyéb kísérőprogram egészítette ki.
Díjugrató és fogathajtó versenyt tartottak a hétvégén az algyői szabadidőközpontban. A paciparádé mellé helyi civilszervezeteknek és baráti társaságoknak rendeztek főzőversenyt: a tavalyinál kevesebb, mindössze 8 csapat mérkőzött meg egymással. A legtöbb bográcsban marha- és sertéshús úszkált a vörös pörkölttengerben. Csak az Ezerjófű nevű algyői egészségvédők döntöttek hús- és zöldséggrillezés mellett.

A díjugrató verseny nehézkesen zajlott: néhány versenyző nem volt elégedett a pálya minőségével, amelyet ezután hosszú percekig locsoltak fel vízzel, majd egyengettek el úthengerrel. Az intermezzo alatt a nagyszínpad hangfalaiból régi klasszikusok nótái csendültek fel: „Kedves, öreg Hold..." – hallottuk az Expressz együttes örökzöldjét.

Ugrattak Algyőn. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A színpadhoz legközelebb a Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai főzőcskéztek. A Holdon kívül őket is kedvesnek találtuk, ahogy azokat a kilátogatókat is, akik az országban lévő vérhiány miatt még egy ilyen versenyen is készek voltak vérüket adni embertársaikért. A különböző ajándéktárgyakat kínáló árusok nem robbantottak bankot szombat délelőtt, pedig mindent megtettek a jó üzlet reményében: az egyik helyen két Bakugan áráért hármat lehetett hazavinni mindössze 1000 forintért. Az emberek még e hatalmas akció láttán sem tömegeltek a bódé előtt.

A pálya rendbe hozása után végre elkezdődtek a csapatversenyek: kisebbfajta gond keletkezett a csapat-összeállítások körül, két versenyzőnek pedig a lova ijedt meg az akadályoktól, ami miatt feladták a fordulót.

– Miért nem játszik? Miért nem ugranak? – kérdezgették a pálya szélén álló kisdiákok. A jó ugrásokat azonban lelkes tapssal jutalmazták. A versenyt nézők között főleg kislányokat láttunk: talán nem véletlen, hogy a zsokék között is többségben voltak a gyengébb nem tagjai.

Olvasóink írták

 • 9. scatman 2012. augusztus 18. 18:30
  „Rossz volt a pálya!? Netán a bogó (rossz ló cigány nyelven)nem tudott csak sima talajon menni?Szegény musztángnak ki a fene locsol meg egyenget?Vagy csak el kellett játszani mekkora hozzáértők vagyunk mivel csak ideális talajon ugrik a lovunk.”
 • 8. cselac 2012. augusztus 14. 12:21
  „Szar dolog a kritika, mi? Újságíróként pedig ezt is el kell tűrni, nem csak kritikákat írni...túlbuzgó moderátorok gyöngyszeme...”
 • 7. favágó 2012. augusztus 13. 10:07
  „Mi az a Bakugán? Finom?”
 • 6. Mozart53 2012. augusztus 13. 09:10
  „Mégis mit vártok a Szabadidőközpont új vezetésétől? Egyetlen erényük, hogy néhány nagyhangú helyi képviselő rokonai. Sem tapasztalatuk, sem szakértelmük, de mégcsak rátermettségük sincs.
  A régi vezetők ötleteinek, programjainak farvizén próbálnak életben maradni, de a cikkből is remekül kiderül, hogy tehetségtelenül és ügyetlenül.
  A suszter miért nem marad a kaptafánál? Csoda, hogy ennyire is futotta!”
 • 5. eljensokaszeged 2012. augusztus 13. 07:14
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/hungarikum_fesztival_falunap_es_hyppolit_a_hetvegen/2292588/”
 • 4. eljensokaszeged 2012. augusztus 13. 07:13
  „2. haynau 2012.08.12. 18:30

  pénteken már kint volt a honlapon. mi kell neked? felhívjanak személyesen? :D”
 • 3. sajtkukac 2012. augusztus 12. 21:27
  „haynau - google megmondta volna, de hidd el, a cikk alapján nem maradtál le semmi tartalmas programról :-)))”
 • 2. haynau 2012. augusztus 12. 18:30
  „Jó lenne, ha a Délmagyar készítene egy összefoglalót rendszeresen, hogy pl. 2 napon belül milyen programok várhatók. Nem csak azokról a programokról lehetne értesülni, amikről a rádióból is, vagy bárhonnan. Pl ezt is a tudósító tutira tudta, már pár napja, hogy lesz ilyen program, mégis sehol se volt előre beharangozva!”
 • 1. sajtkukac 2012. augusztus 12. 17:29
  „Minek kell ezt erőltetni? Biztos akadt párszázezer felesleges forint, amit erre el lehetett herdálni, ahelyett, hogy a szegény családoknak adták volna.........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fújhatjuk

Szent a béke az autósok és a biciklisek között, kivárják egymás a kerekek pumpálásánál – a benzinkutasok kicsit morgolódnak. Tovább olvasom