Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ugrókötél-világbajnokság: a pénzen múlik, kijutnak-e az újszentiváni fiatalok

Újszentiván - A Pannonfia Közhasznú Egyesület két sportolója, a 12 éves Benák Armand, valamint a 18 éves Molnár Gábor kvalifikálta magát a 2012-es floridai világbajnokságra. Támogatóktól várnak segítséget a kiutazáshoz.
– A versenyeken úgy érhetünk el minél magasabb pontszámot, ha kreatív gyakorlatsorral készülünk. Minél több bonyolult mozdulatsort hajtunk végre, és akrobatikus elemekkel tűzdeljük a bemutatót – hallottuk Molnár Gábortól. A 18 éves szegedi fiatalember és 12 éves sporttársa, Benák Armand a Pannonfia Közhasznú Egyesület tagjaként kvalifikálta magát a 2012-es floridai világbajnokságra. Gábor nyolc, Armand öt éve űzi ezt a sportot, tehetségük és szorgalmuk adott ahhoz, hogy induljanak a világbajnokságon, az egyetlen problémát az anyagi költségek jelentik. A repülőjegy és a nevezési díj ugyanis fejenként közel félmillió forintba kerül. Az összeg előteremtéséhez szponzorok segítségére számítanak.– Idén január óta működünk egyesületi formában. A gyerekek korábban is ugróköteleztek a tömegsport-foglalkozásokon, majd kitaláltuk, hogy tábort szervezünk nekik. Az újszentiváni polgármester, Putnik Lázár jóvoltából baráti áron bérelhetjük a sportközpont tornatermét – mondta Benákné Szűcs Katalin. A sportkörvezetőtől megtudtuk: a szegedi gyerekek hetente háromszor két–három órát edzenek. A bemelegítést az egyik anyuka, Maczelkáné Minyó Judit felügyeli, majd a három felnőtt versenyző – Tarjányi Orsolya, Molnár Brigitta és Gábor – veszi át a gyerekeket. Ők többéves eredményes versenyzői múlttal rendelkeznek: diákolimpiai és magyar bajnoki címmel is büszkélkednek. Az egyesület 2012 óta tagja a Magyar Ugrókötelesek Szövetségének, így valamennyi hazai versenyre neveznek. Ezeken a rendezvényeken folyamatosan fejleszthetik technikájukat azáltal, hogy megfigyelik a többi versenyző gyakorlatát.

Olvasóink írták

 • 6. Pierre_Quatre 2012. április 15. 15:04
  „4. steven050: hátrább az agarakkal, a cikknek eredetileg nem ez volt a címe, és valóban, a kép alatti szövegig akkor, amikor még én olvastam, nem derült ki semmi arról, hogy milyen sportot is űznek a fiatalok.”
 • 5. D.and.REA 2012. április 12. 20:37
  „Sziasztok!
  Az Én fiam Molnár Gábor. Egyedül nevelem 3 gyermekemet. Megköszönni tudnám, még azt is ha csak 100 Ft-tal támogatnátok ezt a versenyt. A http://www.pannonfia.hu tudjátok megtalálni a számlaszámot.
  Köszönöm
  Andrea”
 • 4. steven050 2012. április 12. 16:20
  „Random-nick!!! Ugye ezt most nem komolyan mondtad? Olvasd már el a cikk címét!!!!!!!! :D :D :D”
 • 3. Szerzetes 2012. április 12. 11:36
  „1: +1, teljesen jogos a felvetés...
  Hova lehet befizetni?
  Drukkolok a kijutáshoz!”
 • 2. kiokushyn 2012. április 12. 11:34
  „Olvass! ugrókötél.”
 • 1. random.nick 2012. április 12. 11:25
  „A cikkből a fényképig nem derül ki, hogy milyen sportágról van szó, hogy lehet így megírni egy cikket könyörgöm?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki fizet a végén?

A megyeszékhelyekre bízzák a megyei múzeumok fönntartását. Tovább olvasom