Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Ügyészségen tett feljelentést a DK

Szeged, Szentendre - Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Szegedi Nyomozó Ügyészségen a Demokratikus Koalíció helyi szervezete. Tiltott pártfinanszírozást sejtenek egy szentendrei volt jobbikos képviselő pártból való kizárása kapcsán, amelyben szerintük érintett Keresztúri Farkas Csaba és Tóth Péter szegedi jobbikos képviselő is. A Jobbik visszautasította a vádat.
Tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Demokratikus Koalíció szegedi csoportja a Szegedi Nyomozó Ügyészségnél.

Az ügyben a DK korábban már tartott sajtótájékoztatót: egy szentendrei beruházást kivitelező fővárosi építőipari cég munkáját vizsgáltatta meg Filó Andrásszentendrei jobbikos képviselő, és hibás teljesítést vélt felfedezni. Figyelmeztetni akarta az önkormányzatot, de még a testületi ülés előtt felhívta Keresztúri Farkas Csaba szegedi jobbikos önkormányzati képviselő, hogy vonja vissza interpellációját. Mikor Filó erre nem volt hajlandó, Keresztúri és Tóth Péter, a szegedi Jobbik elnöke felkereste őt Szentendrén. Közölték vele, hogy az érintett cég támogatta a Jobbik kampányát, az interpelláció pedig hátrányt okozhat a cégnek. Filó elutasította őket, mire visszahívták a képviselőségből, majd kizárták a pártból.

– Az illegális pártfinanszírozások mellett nem mehet el szó nélkül a hatóság. Az ügyben két hete hallgat Keresztúri Farkas Csaba és Tóth Péter. Hallgatásukkal véleményünk szerint beismerik tettüket. A feljelentéssel a miniszterelnök kijelentésének teszünk eleget, amelyben azt mondta: ha bármely, az államhoz köthető gazdasági ügyben jogsértést érzékel egy politikai szereplő, tegye meg a szükséges lépéseket, a hatóságok pedig folytassák le a vizsgálatot – mondta Szabó Bálint, a DK szegedi csoportjának szóvivője.

A Jobbik szegedi szervezete sajtóközleményében utasította vissza a DK vádaskodásait. „Politikai bábszínháznak tartjuk az ügyet, amit az is bizonyít, hogy ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, elkerülve a hamis vád jogi lehetőségét, ezzel is igazolva gyanúsításuk alaptalanságát. A kizárt szentendrei jobbikos képviselő vádjait a Jobbik országos etikai és fegyelmi bizottsága korábban kivizsgálta, és az ügyet lezárta" – írták.

Olvasóink írták

 • 4. Tocsonai 2012. május 09. 19:42
  „Érdekes játék ez a politika. Lehet, hogy tévedek, de mintha a DK prominens vezetőit és a Jobbik elnökét láttam volna együtt valamelyik nap a városháza előtt. Ha ennyire haragszanak egymásra akkor miért járnak egymás sajtótájékoztatóira? Vagy előre megvolt beszélve? Esetleg összefügg a "szegedi puccsal"? Országos háttér is van a dologban? Ha ez ennyire nem igaz amit a DK állít akkor miért nem tettek idáig ellen feljelentést? Vagy csak valami nagyobb dologról akarják elterelni a figyelmünket? Mivel politikáról van szó bármit eltudok képzelni. Nem lepődnék meg ha kiderülne, hogy az ügyészség nem tud foglalkozni a dologgal. Pletykaként hallottam, hogy a szegedi Jobbik elnöke megpályázza az Országos elnökség egyik székét az Őszi tisztújításon. Ez az amihez kell a DK??? Ezt nem értem! Valaki megírhatná, hogy mi folyik itt!!!!”
 • 3. klj-54 2012. május 09. 18:47
  „hamis vád csak akkor ül, ha meg van nevezve az elkövető személye.”
 • 2. Mozimasiniszta 2012. május 09. 18:21
  „Éberek ám , ezek a döglött (DK) kutyák! megugatnak bármit, csak gyurcsányt nem !”
 • 1. Commander-V2 2012. május 09. 16:46
  „Ismeretlen tettes elleni feljelentésnél is megvalósulhat a hamis vád bűncselekménye, ha a feljelentésből egyértelműen beazonosítható hogy ki a feltételezett elkövető. Ezt nem ártana tudni a hobbiként feljelentéseket gyártő jobbikosoknak is, visszanyalhat a fagyi. De azt hiszem ebben az ügyben nem ez a lényeg, hanem hogy egy komoly jobbikos képviselő (illetve már csak volt jobbikos, mert kizárta őt a Vona-féle vonal) jelentett ki súlyos vádakat két másik jobbikos politikusról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem diszkóhajó lesz az egykori Béke úszóház

Megújulva került vissza másfél hónapja régi helyére az egykori Béke úszóház - szerdán bejártuk a Tisza DOKK-ot. Tovább olvasom