Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Új beszállítókat vár, központot épít a Tesco

Csongrád megye - A megyéből is szeretne újabb beszállítókat a Tesco, ám az ismerkedéstől a szerződéskötésig hosszú az út. A cég ma ezer magyar vállalkozással áll kapcsolatban, és tervezi, hogy logisztikai központot épít Szegeden.
Regionális beszállítói fórumot tartott nemég Szegeden a Tesco Global Zrt., amelyen mintegy 70, köztük számos Csongrád megyei vállalkozás érdeklődött a lehetőségek iránt.

– Ez a fórum egyelőre az ismerkedésről szólt – fogalmazott Eötvös Barbara, a multinacionális cég kormányzati kapcsolatokért felelős munkatársa. – Elsősorban az élelmiszeripari termékekre fókuszáltunk, felmérjük a potenciális partnerek lehetőségeit. A fórumainkat követően legalább 5 hónap szokott eltelni, mire szerződést kötünk. Az év elején már biztosan szolgálhatunk bővebb információval is.

A fórumok két évvel ezelőtt indultak, ma már több mint ezer magyar vállalkozás érintett. A megyéből jelenleg is vannak beszállítók, a kisebb termelők mellett ilyen a Pick Szeged Zrt is.

– A fogyasztói igényeket figyelembe véve a húsfeldolgozóktól a gyümölcstermelő vállalkozásokig sokféle gazdasági szereplőt vártunk – tájékoztatott Szabó Anita kommunikációs szakértő. – A jövőben biztosan lesznek olyanok is, akik nemcsak a térségben, hanem akár országosan, sőt az országhatárokon túl is ellátják a céget, de az is előfordulhat, hogy csak egy áruházba szállítanak.

A puhatolózás időszakában a Tesco leendő partnerei még nem verik nagydobra a terveiket. A megkérdezett cégek képviselői nem járultak hozzá, hogy a nevük is megjelenjen, egy zöldség-gyümölcs forgalmazással foglalkozó üzletember azonban elmondta: az üzletlánc ajánlata jónak tűnt. – Üzemünket auditálni kell, csak akkor vágunk bele, ha anyagilag megéri – fűzte hozzá.

– 15 éve szállítunk az üzletláncnak, pontosan fizetnek – számolt be ifjabb Magyar József, a Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. vezetője. – A beszállítóknak az is előnyös, hogy egy központba viszik az árut, onnan a cég maga szállítja tovább az üzletekbe.

Az áruházlánc tervei közt szerepel – Győr és Balmazújváros után – egy regionális logisztikai központ létrehozása Szegeden.

Olvasóink írták

 • 12. lukrecia 2011. december 03. 18:11
  „"Mert ugye miből lett milliárdos az OTP vezére, a trigránit vezére hirtelen." Strómanók !! Lenne tippem , hogy kiknek a pénzét dolgoztatja ez a két jó ember. Az etyeki lángész , akiből előbb skála vezért gyártottak, majd hirtelen elindult Kanadába Multi építőcéget alapítani. Vannak véletlenek.
  Bizonyára az is véletlen , hogy ez a két jó mber a Budai kiskocsmákban anno együtt borozott kártyázott Grósz elvtásssal, Békesi úrral.”
 • 11. klj-54 2011. december 03. 17:29
  „10. Koszta
  Tulajdonképpen egyetértünk!
  Igaz én más szempontból közelítettem.
  Orosházi lévén (aki Lőkösházára -is:) nősült elég jól ismerem a mezőgarázdaságot, helyesebben ismertem.
  Mert ami ma megy az egymillió kis parcellával az a megcsúfolása az érdemi termelésnek.
  De ugye a rosszul értelmezett anti-kollektivizálással kiöntöttük a vízzel együtt a gyermeket is.
  Elég komplex probléma ahhoz, hogy itt mi ketten ezt meg tudnánk oldani. Főleg úgy nem, hogy pártunk és kurmányunk fel sem éri ésszel mekkora gondban vagyunk:(
  Mondjuk dicstelen elődjei sem!
  Én azt látom, hogy az 164 körüli Anglia közállapotainál tarunk jelenleg, az eredeti tőkefelhalmozás korában.
  Ez van, hiába próbál bárki mást mondani.
  Mert ugye miből lett milliárdos az OTP vezére, a trigránit vezére hirtelen.
  És persze tőlünk lopták el azon termelő eszközöket, melyből eddig élt a nép!”
 • 10. Koszta 2011. december 03. 16:42
  „klj-54, azért ha nem is ásványi anyagokkal, de könnyűipari, mégpedig konkrétan élelmiszer ipari potenciállal igenis rendelkezünk, rendelkeznénk... A konzervgyár likvidálása hiba volt... Zöldség, gyümölcs teremhet(ne) bőven e vidéken, amit lehetne konzerv és befőtt formájában tartósítani, majd a multik polcaira rakni... Rengeteg halászati szövetkezet tudna (nem csak karácsonyi) partner lenni... Olajos és pácolt, fűszeres halkonzervet készíttetni, forgalmazni... Ha lenne hol... Például, ha Torgyán nem Csílében cseresznyehuszárkodott volna, hanem eljön akkoriban egy-egy Mezőhegyesi Mezőgazdasági Kiállításra, akkor mindezt érzékelhette volna és ebbe az irányba mozdulhatott volna... Lobbi, avagy konkrét gazdasági segítség szinten is... Persze mondhattam volna bármely más elődjét, avagy utódját is... Csak ez a cseresznyehuszárság olyan jól hangzik... Kár, hogy ezen kívül semmi haszna... Sőt, csak árt a jogász dilettantizmus a mezőgazdaságban. Kérdés, hogy ha a bíróságon egy vegyész akarna jogászkodni, akkor engednék-e neki? Vagy csak a jogászok tudnak bármihez érteni?
  Ugyanis a szakértelem nem a politikában terem... Ezért vicces a sok politikus, aki azt hiszi, ha tud politizálni, akkor mindent tud... Viszont mi érezzük a hátrányát a bőrünkön, ami koránt sem poén...
  Tehát igenis van potenciálunk, csak nem arra fejlesztünk, nem arra koncentrálunk... Agrár országként szégyen a mezőgazdaságunk! Meg az erre (nem) épülő feldolgozó iparunk.
  -
  Mindettől függetlenül a logisztikai központ fontos, jó és üdvözölendő...
  Már csak a hármashatár fekvésünk miatt is. Ha még lesz Eu és Szerbia is belép, akkor bizony felértékelődik, fokozódik a régió logisztikai szerepe... Nem csak Tesco-s szinten. Szerencsére arra már autópálya is van és nem járunk úgy mint a Román belépés után a 43-assal...”
 • 9. Logaritmus 2011. december 03. 14:38
  „Reméljük, hogy Gyimesi és Bohács nagyszerű pártja a Fidesz vagy a Jobbik nem köt bele ebbe is.”
 • 8. N.P. 2011. december 03. 14:28
  „Egyolvasó

  Én úgy emlékszem, hogy az áruházak építkezésénél nem a multik nem fizették ki az építőket, hanem a magyar fővállalkozó.”
 • 7. Bandi78 2011. december 03. 12:36
  „Így rengeteg kilométert meg lehet majd spórolni, mert eddig Szegedről felvitték az árut Pestre, aztán a Tesco levitte a szegedi, és a többi áruházba. Kamionoknál számolhatunk kb 150-180 Ft-os kilométerdíjjal (Szeged-Pest-Szeged kb. 350 km, ez pl 165-tel számolva 57750 Ft ) plusz a le és felrakodás ára”
 • 6. klj-54 2011. december 03. 12:18
  „3. lukrecia 2011.12.03. 10:16
  A Ruhr vidék nem azért van ott, mert szép a környék!
  Pedig valóban csodálatosan szép.
  Ott helyben fellehetőek azon ásványi anyagok, melyre nehézipart lehetett alapítani.
  A déli régiónak semmilyen alapanyaga, ásványi kincse nincs a ma még meglévő szürkeállományán kívül.
  Az ELI és az őt kiszolgálók teremthetnek melóhelyet, mert nemmindenki lézerfizikus, de a létesítménynek viszont rengeteg egyéb kiszolgáló személyzetre lesz szüksége.
  Vállalkozni, céget alapítani akkor érdemes ha a piacon olyan szegmenst lel bárki amire lehet vállalkozást alapítani!
  Csak azért, hogy magát vállalkozónak mondhassa bárki is, kár a papírt kiváltani.”
 • 5. 620829 2011. december 03. 11:58
  „Éljen...inkább vásárolok ennél a cégnél...mint a fityisz témogatta cba-nál...én így is tiltakozom ellenük....jön ezért egy ávh-s....vagy most hogy hívják????---autó???”
 • 4. papika56 2011. december 03. 11:27
  „Jó lenne ha a dolgozók elmaradt bérét is megfizetnék !!!!! Évekre visszamenőleg --már bírósági végzés is van rólla !
  az építőknek szintén fizessenek előleget --jó bőven , ne hogy a végén a bíróságra kelljen menni.
  Ez a multi is csak kihasználja a dolgozókat !!! Vajon a dolgozó álltal vezetett jelenléti ív --miért nem eggyezik soha a multi álltal kifizetett órákkal ???????
  Miért vesznek fel -szinte havonta új embereket ????2-3 hónapnál senki sem bírja ott ki !!!!!!”
 • 3. lukrecia 2011. december 03. 10:16
  „Az elképzelésnek örülni is lehetne. Az egyik szemem sír , másik nevet. Újabb kereskedelmi egység.
  Miért tehetetlen mindenki Csongrád megyében termelő vállalat alapításban???”
 • 2. klj-54 2011. december 03. 09:08
  „A kezdeményezés nem rossz.
  Franciaország kicsit nagyobb és három nagy központ látja el a Cora láncot.
  Csak így lehet letörni az árakat.”
 • 1. Egyolvasó 2011. december 03. 06:25
  „Az építésben résztvevő majdani alvállalkozóknak javaslom előre kérjék a munkavégzés díját, nehogy hoppon maradjanak a átadás után, és a pénzüket bottal üthessék utána mert nem kapják meg!!

  Volt ilyenre példa már kicsiny hazánkban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tuti nem bukik le a trafinál! Lézerérzékelő és ülésfűtés nyerhető ma az Ajándékosztásban!

Ha december, akkor karácsonyi ajándékosztás a delmagyar.hu-n. Idén sincs ez másképp. Jöjjön, játsszon, nyerjen minden nap! Tovább olvasom