Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Új bútorboltot épít a Mömax Szegeden - nem jó a volt Baumax

Új bútorboltot épít a Mömax Szegeden - nem jó a volt Baumax
Szeged - Nem lesz bútorbolt az egykori Baumaxból, helyette inkább a Móravárosi körút és a Kálvária sugárút sarkán épít új áruházat a Mömax. Jövő év első felében nyitnak.
– Elindult a közmű-engedélyeztetési eljárás, a szerződéskötések előkészítése és a beruházó kiválasztása – közölte érdeklődésünkre Simonyi András. A Möbelix – Mömax MMXH Lakberendezési Kft. ügyvezető igazgatóját azért kerestük meg, mert az éppen egy éve bezárt szegedi Baumax épületeit a Simonyi András vezette cégcsoport vásárolta meg.

Az sem titok, hol épül fel az új áruház. Két és fél éve írtuk meg, hogy Möbelix Bútoráruház épülhet a Móravárosi körút és a Kálvária sugárút sarkán lévő üres telken (2013. július 19.: Bútoráruház a Világ Utcája helyén). Az építkezés viszont el sem kezdődött, pedig az engedély a 8000 négyzetméteres telken egy bruttó 5618 négyzetméteres alapterületű kereskedelmi egységre szólt. A beruházást valószínűleg a plázastopként elhíresült törvény is hátráltatta, ami legfeljebb 300 négyzetméteres áruházak felhúzását engedte, kivételeket csak a Nemzetgazdasági Minisztérium tehetett.

A Möbelix Szegedre érkezése legutóbb tavaly merült fel. A Baumax épületeit megvásároló cégcsoport akkor azt közölte, elképzelhető, hogy bútoráruházként nyitják újra a bezárt épületet. A Möbelix – Mömax MMXH Lakberendezési Kft. azonban végül úgy döntött, inkább új épületet húz fel, mint hogy átépítse a Baumaxot.

Megtudtuk, az üzlet 2017 első felében nyithat, a Baumax sorsa pedig attól függ, hogyan sikerül az új beruházás. Mömax jelenleg csak Budapesten és Győrben működik, a Makkosházi körútra tervezett Kika mellett újabb szereplőként jelenik meg a bútorpiacon. A cég honlapja szerint az árukészlet csak részben hasonlít az IKEA-éhoz, a 2002-ben indult vállalkozásnak Európa-szerte 35 áruháza működik.

Borítókép: Origo.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvenné a bérleti jogát egy Szeged belvárosi szuper lakásnak?

Megvenné a bérleti jogát egy Szeged belvárosi szuper lakásnak?
A szegedi Kárász utcában, pár sarokra a Dómtól eladó egy kiváló lakás bérleti joga 5,5 millió… Tovább olvasom