Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Új családjával kezd új életet Nagy Bandó András

Szeged - Jövő hét kedden a Délmagyarország-Rotary Adventre hazajön Szegedre Nagy Bandó András. A népszerű író-humorista a napokban csomagolt össze negyven évet az életéből: végleg elköltözik Orfűről, és új családjával kezd új életet 67 évesen.
Nagy Bandó András új életet kezd. Négy évtized után a napokban költözik el végleg Orfűről. A Szegedről elszármazott író-humorista úgy érzi, jól döntött, amikor felvállalta sokáig titkolt családját, akikkel most belevág valami teljesen másba, mint ami az eddig megszokott volt körülötte.

– Minap töltöttem a 67-et, de nem is hiszem, észre sem veszem – mesélte. – Négyéves múlt a kislányom, a párom pedig újabb és újabb célok felé indít. Ezer a dolgom. Hanna, az unokám gyakran van velünk, Gvendolinnal testvérként imádják egymást. Verseimet ketten inspirálják és tesztelik, dupla múzsával alkothatok.

A népszerű író-humorista jelenleg két könyvön is dolgozik – számos egyéb tennivalója mellett. Fotó: Schmidt Andrea
A népszerű író-humorista jelenleg két könyvön is dolgozik – számos egyéb tennivalója mellett. Fotó: Schmidt Andrea

Bandó jelenleg azokat a karikatúráit teszi fel weboldalára, amelyek elsőként a Délmagyarországban jelentek meg. – Fotóimat, egyéb alkotásaimat is így teszem elérhetővé mindenki számára, de ez aprólékos munka, lassan haladok. Emellett pedig két új könyvön is dolgozok. Éppen hetven éve halt meg Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg népszerű írója. A kis herceg visszatért című kötetem főhajtás lesz előtte. A történetben egy apa beszélget hétéves kisfiával a szeretett könyvről és mindenféléről, amit a kis herceg meséje váltott ki belőlük. A „míg meg nem haltak" pedig felnőtt olvasóknak íródik. Még nem tudom, merjem-e regénynek nevezni. Maradjunk abban, hogy az új kötetemben az olvasó szembesülhet a saját sorsával is: idő múltán ápolókká, később pedig ápoltakká leszünk.

Nagy Bandó András karácsonykor visszatér családjával Szegedre, jövő hét kedden pedig vendégünk lesz a Délmagyarország–Rotary Adventen is.

– Bejárjuk a várost, és mesélek nekik a régi emlékeket idézve. Szegeden mindig ezer barát és ismerős fogad, és persze egy-két rokonomnál is megfordulok. Nosztalgiázom, pihenek ilyenkor. Nemrég olvastam el a Palánkról szóló kötetet, szó szerint fölzaklatott. Én teljesen másképp szerettem bele Szegedbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremtés és evolúció kéz a kézben jár

Ferenc pápa elismeri az ősrobbanás elméletét és az evolúciót, kapta fel a fejét a világ nemrégiben. Tovább olvasom