Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Új drogtörvény: csak egyszer járna az elterelés

Szeged - A tervek szerint 2013-tól nem járna végtelen számú elterelés az alkalmi drogfogyasztóknak: a lebukó kábítószerezőt már a második alkalommal szigorúan megbüntetnék.
A rendőrségtől úgy tudjuk, jelenleg sok kábítószerező kihasználja azt, hogy az első elterelés után újabbat is vállalhat. A szombati lapunkban megjelenő cikkből az is kiderül, mennyi drogbirtoklással kapcsolatos ügyben kell intézkedniük a Csongrád megyei rendőröknek.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szombat Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 10. moderator 2011. július 03. 08:44
  „A legális "kábítószerek" sokkal károsabbak, mint némelyik tiltólistás drog. És ugyebár ezeket receptre, bárki megveheti a drogériákban. Nagy részüknél ráadásul, a tiltólistás szerek, vagy azok hatóanyagai szolgálnak alapanyagként.
  Altatók, nyugtatók, antidepresszánsok. Ezek a civilizált társadalom "ópiumai". Ráadásul igazából semmire se jók. Tünetet kezelnek, problémát nem oldanak meg, sőt....
  Mellékhatásaik vannak, némelyik függőséget is okoz.
  És ott van az "elgurult a gyógyszered effektus ". Amikor nem veszi be a paciens, és ingaként csap vissza az eddig elnyomott tünet. Ilyenkor válik fokozottan agresszívvé, öngyilkosságra hajlamossá az illető.
  Szinte minden ámokfutónál, iskolai lövöldözőnél elmondják az illetékesek: "pszihomókusi felügyelet" - gyógyszeres kezelés alatt állt az illető......”
 • 9. a-man 2011. július 03. 00:17
  „http://www.youtube.com/watch?v=9xvNjhnG3p4”
 • 8. a-man 2011. július 02. 23:42
  „És még nem beszéltünk arról, hogy ha az illegalitásból, kivonnák a legalitásba, akkor nem illegális körökben keresné a természetes anyagokat, ahol megkapják a szintetikát is és ahol fegyvert is kapnak, hanem egyszerűen bemennének a shopba és megvennék amguknak, mint a cigit, kávét, italt, colát, energiaitalt, stb... és nem kényszerítenék bele őket, az illegális körökben való vásárlásra, mert a továbblépés oka nem egy anyag, hanem maga az illegalitás megjelenése az egyén életében. Jó lenne már őszintén beszélni egymással nem?”
 • 7. a-man 2011. július 02. 23:39
  „http://drogriporter.hu/tapszinhazbecs”
 • 6. a-man 2011. július 02. 23:09
  „Aki cannabist szív, már miért lenne bűnöző? Már ne haragudj, de mitől jobb ember az, aki soha nem csinál semmi ilyesmit, de szemét embertársaival és semmyilyen együttérzést nem tanúsít senki iránt, nem tisztel semmit, még saját magát sem, az mitől jobb annál, aki rendszeresen füvet szív, de adakozó, jószívű, együttérző és ott segít, ahol tud, tiszteli Istent és magát? Ez a dolgok nem függnek össze azzal, hogy valaki, rossz e, vagy jó. Az más dolgokban mutatkozik meg. Az irányítóink azért nem szeretik az efféle szereket, mert elkezd esetleg önállóan gondolkodni dolgokról és esetleg nehezebb lesz irányítani, vagy rávenni olyan dolgokra, amit nem a szíve diktál. A droghasználat egyébként tünet, nem pedig kiváltó ok. Aki elkezdi csinálni, valamiért elkezdi és az a kiváltó ok, ami miatt elkezdi. Pl. nincs kedve megtanulni meditálni, viszont szeretne lazítani, kiszakadni a stresszes mindennapokból és ehhez használ valamit, hogy kieressze a gőzt. Nem mindenkinek jön be az alkohol, mások vagyunk. Ezt nem kellene ennyire felfújni, azért fújják fel, mert minél illegálisabb, annál több pénz van benne azoknak a politikai, vagy politikát átszövő köröknek, akik a nagy terjesztők mögött állnak. Beszálltak a bizniszbe és nem igazán szeretnék, ha a kezükből kikerülne a dolog, ezért nagyon kemény lobbikat nyomnak.”
 • 5. korsholm 2011. május 22. 11:59
  „Szerintem egyetlen egy elterelést sem kellene lehetővé tenni.”
 • 4. papsajt 2011. május 21. 07:01
  „"Mindenféle TUDATMODÓSÍTÓ ellen küzdeni kell."

  Mindkét félnek igaza van.
  a fű nem okoz fizikai függőséget.
  viszont okoz tudatmódosulást, ezért vezetéstől tiltani kell az ilyen egyént. (nincs kivétel Buci.)
  Hollandoknál ennek kultúrája lett, és jól adózik. Angolok már rég gyógyítanak vele.
  Betiltani úgy sem lehet. Szabályozni kellene,de értelmesen.”
 • 3. fili-busz 2011. május 20. 23:08
  „Én is továbbra is fentartom, hogy az olyan "drogok", amelyek a természet ajándékai (pl marihuana), a kemény drogok előszobája. Természetesen nem mindenkiből lesz kemény drogos, de a kemény drogosok többsége, általában ezzel kezd.
  Hát ezért veszélyes a " természet ajándéka (pl marihuana)"
  A másik, pedig: hogy volt egy ismerősöm, aki már nem tudott eme " természet ajándéka" nélkül meglenni, mert mindennap szüksége volt rá. Függővé vált és ez a borzasztóan veszélyes, pont ugyanúgy mint a dohány vagy az alkohol, a kevés jövedelmükből is erre ment el a pénz. Megszületett a gyerekük, de "természet ajándéka (pl marihuana)" továbbra is előnyt élvez.
  Arról nem is beszélve, hogy ha a "megajándékozottak" , autóba ülnek, akkor már ez miatt kifejezetten veszélyesek.Volt rá példa.
  Nem kell azzal terelni a szót, mert bezzeg a dohány,alkohol legális.
  Mindenféle TUDATMODÓSÍTÓ ellen küzdeni kell.
  Mint,pl, ha valaki lop, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy bezzeg más is lop.”
 • 2. deszkás 2011. május 20. 23:07
  „Talán..Hollandiában kedves EBGONDOLAT.”
 • 1. Ebgondolat 2011. május 20. 18:57
  „Én továbbra is fenntartom, hogy az olyan "drogokat", amelyek a természet ajándékai (pl marihuana), mindenki saját belátása szerint használhassa (de ne árusíthassa!). Nehogy már bűn legyen, hogy a természetben megtalálható növényeket az emberek "használhassák", míg a mesterségesen előállított alkoholok szabadon rongálhatják az emberek egészségét! Sőt! A tömény alkohol sokkal károsabb mindenféle értelemben, mint pl a "fű"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy részeg kerékpáros teszt

Amióta tart a borfesztivál, esténként szinte lehetetlen parkolóhelyet találni a Széchenyi tér körül. Nem autóval, kerékpárral. Tovább olvasom