Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Új Élet: jogellenesen módosított alapszabály

Székkutas - Jogellenesen módosította tavaly áprilisban a közgyűlés a székkutasi Új Élet Mezőgazdasági Termelőszövetkezet alapszabályát – tudatta keddi sajtótájékoztatóján Szél István székkutasi polgármester a Szegedi Ítélőtábla másodfokú jogerős döntését.
Korábban megírtuk: Csikós Ferenc téesz-tagként, illetve a felügyelőbizottság tagjaként tapasztalt szabálytalanságok miatt fordult bírósághoz. Csikós Ferenc egyébként arra is választ vár, jogosan értékesítette-e vagy sem a szövetkezet a vagyontárgyait. Ezt november 28-án tárgyalja a Csongrád Megyei Bíróság. A tagok még mindig nem kapták meg a mintegy 100 milliós földeladásból járó jussukat – hangzott el továbbá a keddi sajtótájékoztatón. Szél István arra kéri a szövetkezet vezetőségét, hogy fizessék ki a járandóságokat.

Nem csak Csikós Ferenc kezdeményezett vizsgálatot. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést a szövetkezetnél tapasztalt anomáliák miatt. Emiatt még nyomoz a rendőrség.

Szerettük volna megkérdezni Szenti Imrét, a székkutasi szövetkezet elnökét a sajtótájékoztatón elhangzottakról, de nem kívánt reagálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornatisztítót vesznek Mórahalmon

Mórahalom - Több mint 20 millió forint értékű csatornatisztító gépet vásárol Mórahalom abban a… Tovább olvasom