Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Új élettér a Tappancsnál

A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány menhelyén átadták az újonnan felépült karanténrészleget. Hét új, így összesen már 19 kennel várja a rászoruló kutyákat.
– Miután ide kerülnek, körülbelül két hetet töltenek ezen a részen az állatok, az egyik legfontosabb területnek számít. Megkapják a megfelelő oltásokat, regenerálódnak, majd az örökbefogadó épületbe kerülnek, egy kedves gazdi reményében – mondta Szerencsés Tilla, az alapítvány munkatársa.

Új élettér a Tappancsnál. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Az ünnepélyes átadón lapunk is részt vett, hiszen 10 éve kiemelt támogatója a Tappancsnak. A vadiúj, fűthető betegszoba szintén a Lapcom Zrt. segítségével épült. Több kiemelt partner is eljött az átadóra, az SZTE József Attila Tanulmányi Központot Erdélyi Evelyn igazgató és két munkatársa képviselte. Az intézményvezető elárulta, hosszú évek óta támogatók és együttműködő partnerek. Erdélyi Evelyn maga is egy „tappancsos" macska boldog gazdája. Eljöttek a Szerencsejáték Zrt., és Cserepes Sori Piac Kft. képviselői is, akiknek szintén szívügyük a menhely.

Az átadó után az egyik kennelben a hétvége túlélőjére, Thomasra bukkantunk. Megírtuk, a kiskutyára szombaton találtak rá a vasút munkatársai, valaki egy vagonra dobta az állatot, egyenesen egy kupac sóderbe.

A menhely munkatársaitól megtudtuk, Thomas jól van, nagyon barátságos, de ottjártunkkor elrejtőzött a házába, megijesztette a nagy felfordulás.

Olvasóink írták

 • 7. Tatter 2013. október 23. 18:58
  „3.Krampampuli.
  Jó magam is kutyás vagyok,és voltam!Szerintem is hálásabb mint némely ember.
  DE akkor sem ez a megoldás,ha keményebben ránéznének a gazdikra nem lenne erre szükség!
  Én így értettem !BOCS !!”
 • 6. Zotya100 2013. október 23. 10:26
  „5. vári: Ahogy mondod! Az állat pedig általában hálásabb a segítségért, mint egynémely ember, aki ha kap valamit, mindjárt még többet akar.”
 • 5. vári 2013. október 22. 23:17
  „Tatter
  Vágod, hogy önzetlen támogatók (cégek és magánszemélyek) adományából épültek az új kennelek, épületek?”
 • 4. TELSTAR 2013. október 22. 19:52
  „19 kennel 19 kannal.

  miááááu !!!”
 • 3. Krampampuli 2013. október 22. 18:37
  „1. Tatter 2013.10.22. 16:40

  Úristen! Na erre mondják, hogy ha hallgattál volna bölcs maradtál volna... :)”
 • 2. mangó1 2013. október 22. 16:52
  „Köszönet a támogatóknak........sajnos sok felelőtlen gazda van...akik miatt ilyen menhelyeket kell épiteni....de vannak még jó érzésű emberek kik segitenek ezeken az állatokon........nekik is jár egy esély az élethez...”
 • 1. Tatter 2013. október 22. 16:40
  „Erre van pénz!-nem ilyenre kellene költeni a pénzt,inkább a törvény betartatásra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik nagygyűlés: kimentek a tankok, bejöttek a bankok

Valódi rendszerváltásra és a "bankokrácia" megsemmisítésére van szükség - hangzott el a Jobbik Széchenyi téri nagygyűlésén. Tovább olvasom