Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Új épületben kezdik a tanévet Sándorfalván

Sándorfalva - A sándorfalvi Pallavicini Sándor Iskola tanulói modern épületben kezdhetik a tanévet: a régi mellé felhúzott, tegnap átadott új szárnyban 17 akadálymentes tanterem, lift, kosárlabdapálya méretű tornacsarnok és 150 fős ebédlő is helyet kapott.
– Tök jó az épület, csak kár, hogy tanulni kell benne – osztotta meg velünk véleményét a sándorfalvi Pallavicini-skola új épületszárnyáról az egyik hetedikes fiú. Osztálytársaival tegnap tátott szájjal járták végig a tantermeket.

– Korábban szétszórtan, négy épületben zajlott az oktatás. A Pallavicini-iskolához építettük hozzá az új szárnyat, így mind a 600 gyerek egy helyen tanulhat – mondta el lapunknak Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere.

A sándorfalvi Pallavicini Sándor Iskola tanulói modern épületben kezdhetik a tanévet. Fotó: Frank Yvette
A sándorfalvi Pallavicini Sándor Iskola tanulói modern épületben kezdhetik a tanévet.
Fotó: Frank Yvette

A kívül klasszicista elemeket hordozó, belül mediterrán stílusú épületet akadálymentesítették, 17 új tantermet, két csoportszobát alakítottak ki, a kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel. A földszinten 150 fős ebédlőben étkeznek a gyerekek. A helyiséget akár konferenciák, rendezvények lebonyolítására is kiadhatják. A kosárlabdapálya méretű tornaterem hamar a gyerekek kedvencévé válhat, de kerámiaműhely, nyelvi labor, rajz- és ének-zene terem, humán szaktanterem, kémia-biológia előadó is helyet kapott az épületben.

A fenntartó Szegedi Kistérség Többcélú Társulása uniós forrásból valósította meg a közel 600 millió forintos beruházást. Az építkezést 2009 novemberében kezdték, idén augusztusban fejezték be.

Olvasóink írták

 • 4. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2010. szeptember 07. 21:36
  „Csak így tovább Kakas Béla!”
 • 3. babar 2010. szeptember 04. 09:46
  „Kakas Béla!
  Csak így tovább! Gratulálok!”
 • 2. síkvidéki 2010. szeptember 01. 13:14
  „így igaz, gratula Kakas Bélának, viszont az igazgatónőnek el kellene gondolkodnia, hogy szabad-e több mint 2 órás tanévnyitót tartania ilyen időben...szegény gyerekek megfagytak a színvonaltalan műsor alatt.”
 • 1. macusnéni 2010. szeptember 01. 09:04
  „csak gratulálni lehet ennek az új polgármesternek,hogy ilyen nagy beruházást vitt véghez.Uj épületben tanulhatnak az ott élő diákok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akció az éhes gyerekekért - színészekkel, sportolókkal

A gyermekéhezésre hívta fel a figyelmet kedden a Gyermekétkeztetési Alapítvány: a Szegedi Nemzeti Színház társulatával, valamint a Pick Szeged kézilabdázóival adományokat gyűjtöttek. Tovább olvasom