Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Új főteret terveznek Szentmihályon

Szeged-Szentmihály - Szentmihály idén új piaccal és kerékpártárolóval, jövőre új főtérrel és futballpályával gyarapszik.
Augusztus 20-ára elkészül a szentmihályi kispiac. Az őstermelők, akik eddig a kapualjakba húzódva árultak, a Piramis vendéglőnél, az ABC előtt kapnak asztalokat. Lesz kulturált kerékpártároló is, a buszmegálló szomszédságában, az anyaotthon oldalánál lehet lezárni biztonságban a bicikliket. A költségekről Nógrádi Tibor, a körzet fideszes önkormányzati képviselője elmondta: társadalmi munkában oldják meg az átalakításokat.

Gazos és elhanyagolt a szentmihályi focipálya: jövőre avatják az újat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Jövő év augusztusában avatják fel a most épülő új futballpályát. A helyén pedig, a Petőfi Sándor utca–Sportpálya utca–Márvány utca háromszögében alakítják ki a városrész új főterét. A tervezés nemrég kezdődött, az már biztosnak látszik, hogy sétányokat létesítenek, növényzetet és pihenőpadokat telepítenek. A helyben lakó Bánvölgyi László szobrászművész alkotásával díszített ivókutat állítanak fel. A képviselő elmondta: a Mars téri piac átépítése előtt felszedett keramitburkolatot sikerült megszerezniük, így 1100 négyzetmétert köveznek ki vele. A szakemberek azt is meg tudják oldani, hogy a sárgás burkolat ne csússzon. A burkolatot jövőre rakják le, addig a művelődési ház udvarán tárolják. Társadalmi munkára ennél az építkezésnél is szükség lesz, az alapanyagok előreláthatólag 4–5 millió forintba kerülnek majd. Az összeget a városatya a képviselői alapjából teremti elő.

Gazos és elhanyagolt a szentmihályi focipálya: jövőre avatják az újat. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ráfér a rendrakás a régi sportpálya környezetére; most nagy a kontraszt a környező igényes lakóházakhoz képest. Jelenleg a téren egyedül a játszótér használható, de csak kora délelőtt vagy késő délután, mert árnyék híján égeti a nap a hintát és a mászókát. A jobb napokat látott focipályát ellepte a gaz, nyomaiban látni, hogy valamikor kapuk álltak a pálya két végén, mögöttük pedig drótháló állta a labda útját. Az egykori kerítésre a földből kiálló vaskarók maradványai emlékeztetnek. Látni a pottyantós vécék helyét is, a fabódék törött lécei árválkodnak a földbe mélyesztett lyukak fölött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nosztalgikus volt az Operettfalu

Az eddigieknél kevesebb nézővel, rövidebb műsoridővel, de idén is rendeztek operettgálát Kübekházán. Tovább olvasom