Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Új halfeldolgozó üzemet nyitottak a Fehér-tónál

Szeged - Halfeldolgozó üzemet avattak kedden a Fehér-tónál, a Szegedfish Kft. telephelyén. A napi 5 tonnás kapacitásra tervezett üzemben megtisztítják és filézik a halat, mielőtt a Dél-Alföld szállodáiba és éttermeibe szállítják.

A Délmagyarország 2007-es Presztízs-díjas vállalkozásának ügyvezető igazgatója, Sztanó János elmondta, 50 millió forintba került a beruházás, amely a térség karácsonyi kínálatát már ki tudja elégíteni.

A napi 5 tonnás kapacitásra tervezett üzemben megtisztítják és filézik a halat, ezután a Dél-Alföld szállodáiba, éttermeibe szállítják. Az igazgató azt is elmondta, hogy öt évvel ezelőtt az új üzem helyén már működött egy haltisztító, amelyben a vevők számára tisztították meg a náluk vásárolt halat, ám közületeket nem szolgálhattak ki.

Mivel akkora volt az igény a feldolgozott termék iránt, elhatározták, hozzáfognak a beruházáshoz, és olyat építenek, amely már az uniós szabványoknak és a minőségbiztosítási rendszereknek is megfelel.Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

  • 1. attila 2007. november 27. 16:41
    „Na végre!
    A "kínai" halat pedig, FELEJTSÜK el!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden is egyre több a variáció a számla rendezésére

Szeged - Két szegedi vendéglátóhelyen már nemcsak készpénzzel és bankkártyával, hanem mobiltelefonon is rendezhetjük a számlát. Tovább olvasom