Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Új irodaépületet avatott a Maxim Könyvkiadó

Szeged - Megduplázta az uniós forrásból táplálkozó támogatást, és új irodaházat épített magának a szegedi Maxim Könyvkiadó Kft.. Az 1999. évi alapítása óta több mint 300 kiadványt életre hívó kiadó új, Kollégium úti székházának emeletéről messzire látnak a szerkesztők.
– Mind a 12 iskolai tantárgyat főállású tudományos szerkesztő és sokéves tapasztalattal rendelkező szerkesztő szaktanácsadó képviseli – jelenti ki Puskás Norbert kiadóvezető, aki cége névválasztásával is arra kívánt utalni: náluk maximális gondosság jellemzi a munkát.

A kétszintű érettségi bevezetésekor találta meg a piaci rést a Maxim, mikor beléphet a piacra a vidéki tankönyvkiadó-nagyhatalomnak számító Szegeden.

Több mint 300 kiadványon olvasható, hogy a Maxim Könyvkiadó gondozásában készült – mutatja Puskás Norbert kiadóvezető. Fotó: Schmidt Andrea
Több mint 300 kiadványon olvasható, hogy a Maxim Könyvkiadó gondozásában készült – mutatja Puskás Norbert kiadóvezető.
Fotó: Schmidt Andrea

– A kétszintű érettségihez kötődő könyveink mellett nyelvkönyveket, általános és középiskolai képzést segítő tankönyveket, digitális tananyagokat, valamint kompetenciafejlesztést segítő munkafüzeteket készítünk – mutatja a könyvhalmot az új irodaépület frissen meszelt falai között a kiadóvezető. Sorozataik közül a száznál is több részből álló Készüljünk az érettségire! címűt említi, illetve az Út a tudáshoz tankönyvcsaládot. Büszke még arra is, hogy a német kiadó, a berlini székhelyű Cornelsen magyarországi szakmai partnere lehet, aminek egyik eredménye a középiskolai oktatásban meghatározó „studio d" német nyelvi tankönyvszéria.

Az erősödő piaci kihívásokra reagálva kezdték idén májusban építeni az új irodaépületet. Az összesen 105 millió forintos telephelybővítésre több mint 48 millió forint uniós támogatást nyert a Maxim Kft. az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programja révén. Az avatóünnepségen a kiadóvezető úgy fogalmazott: az új irodaház termékfejlesztésre, munkaerő-bővítésre, a megújult, modern környezetben kreatív-inspiratív légkör megteremtésére ad lehetőséget a cég munkatársainak.

Olvasóink írták

  • 2. tn01 2011. december 21. 12:41
    „Kedves nyomdasz63!

    Kérlek, olvasd el még egyszer a cikket, nem egy nyomdáról írnak benne, hanem egy könyvkiadóról.”
  • 1. nyomdasz63 2011. december 19. 13:17
    „Remélhetőleg nem úgy fizetnek majd ők is a dolgozóiknak,mind a többi,Szegeden található nyomda nagy része! /vagy sehogy...vagy több hónapos csúsztatással csöpögtetve a pénzt./”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ultramodern iskola Algyőn, faluház Tiszaszigeten: sokat fejlődtek a települések

Csongrád megye - Kerékpárutak, új iskola, bölcsőde, faluház, kommunális adó és szabadidőközpont… Tovább olvasom