Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Új játszóhelyén nyit a Pinceszínház

Szeged - Zenés gálaesttel nyit ma 20 órakor Dugonics téri új játszóhelyén a Szegedi Pinceszínház.
Kancsár József és Kancsár Orsolya színművész magánteátruma, a Szegedi Pinceszínház ma este 8 órakor nyit új játszóhelyén, a Dugonics tér 2. felújított, 250 négyzetméter alapterületű pincéjében. Az eredetileg a társulat otthonául szolgáló Horváth Mihály utcai pincét egy felhőszakadás után 2006 júliusában másodszor is teljesen elárasztotta a víz – akkor döntöttek úgy: nem újítják fel újra, inkább költöznek. A 80 főt befogadó új színházterem és a kiszolgálóhelyiségek kialakítása három évig tartott – hitelből és pályázati pénzekből finanszírozták.

Bár az Idézetek a boldogságról című színházavató gálaestet ma tartják, többnapos programsorozattal készül a társulat. Még kedden a Dugonics téren karácsonyi műsort és forralt bort adtak, tegnap pedig több szegedi tömegközlekedési eszközön egy-egy monológgal, műsorszámmal lepték meg a gyanútlan utasokat.

Varga Bálinttól egy Fuchs-zongorát kapott a magánteátrum. Fotó: Karnok Csaba
Varga Bálinttól egy Fuchs-zongorát kapott a magánteátrum.
Fotó: Karnok Csaba

A produkciók zeneszerzőjeként is dolgozó Varga Bálint is a Pinceszínház „szponzorává vált": a családi örökségként a Vitéz utcában őrzött régi Fuchs-zongorát a magánteátrumnak ajándékozta. Hamarosan felhangoltatják, zenés esteken és a társalgóban is használják majd.

– Az új játszóhely több szempontból más lesz, mint az előző – ígéri Kancsár József –, a színházi előadások mellett workshopok, filmvetítések, kiállítások szervezésére is vállalkozunk. Kulturális központot szeretnénk létrehozni, ahol továbbra is felkaroljuk a feltörekvő együtteseket. Eltűnt Pillangók címmel januárban már saját premiert tartunk, a Szegedi Egyetemi Színház pedig Darvasi László darabját, az Argentínát mutatja be.

Olvasóink írták

 • 7. Tapasztalt 2009. december 18. 11:14
  „Hajrá Pinceszinház, hajrá Kancsár Jóska!”
 • 6. smalltown 2009. december 18. 04:45
  „sok sikert!”
 • 5. Mignon 2009. december 17. 22:14
  „moderálva off”
 • 4. .suhym. 2009. december 17. 22:05
  „Vegre;))))))”
 • 3. zehn 2009. december 17. 19:56
  „Végre! Sok sikert!”
 • 2. Logaritmus 2009. december 17. 18:14
  „Ettől lesz egy város város! Nagyon várom, hogy megnézhessem őket! Hajrá!”
 • 1. Yucca 2009. december 17. 17:39
  „Sok sikert nekik, -- több ilyen kellene!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes bábok karácsonyra

Maci, kacsa, kislány és kisfiú is kikerült már báb formájában a Másként, de élni Nyugdíjas Egyesület tagjainak kezei közül. Tovább olvasom