Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Új kmb-s, lakossági fórum, lopások

Csongrád megye – Több autót is feltört egy 16 éves srác, mert bekattant. Volt akit a saját udvarán értek tetten, lopott fa darabolás közben. Új körzeti megbízottat is kineveztek, Újszegeden pedig lakossági fórumot szerveznek.
Egyszerűen bekattant

Elfogta és őrizetbe vette a Szegedi Rendőrkapitányság azt a fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint október 9-én hajnalban négy autót rongált meg egy szegedi mélygarázsban. A 16 éves szegedi lakos kihallgatása során azt mondta, hogy „bekattant", más indoka nincs arra, hogy miért követte el a bűncselekményt. A fiatalember négy parkoló jármű szélvédőjét betörte, majd két GPS készüléket és egy doboz sört vett magához. Amikor a kocsik riasztója megszólalt, megpróbálta elvágni a vezetékeket, hogy elnémuljanak a riasztók, de amikor nem járt sikerrel, elmenekült. Mivel tudta, hogy mennek érte a rendőrök, a zsákmányt a Tiszába dobta. Kiderült az is, hogy már korábban is rongált meg autót, legutóbb egy a Bajai úton parkoló kocsit tört fel, amiből GPS-t és pénztárcát lopott el. Ellene rongálás és lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Favágás, nem éppen szabályosan

Egy 41 éves domaszéki lakost értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei, miközben négy köbméter lopott akác- és nyárfát darabolt fel udvarán. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, ellene lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ráomlott a tanyája, elhunyt

Közigazgatási eljárás keretében szakértő bevonásával vizsgálja a Szegedi Rendőrkapitányság annak a férfinak a halálának a körülményeit, akinek holttestét tegnap este találták meg bordányi tanyájában. Az elhunyt fia jelentette be, hogy édesapjáról már egy hónap óta nem tud semmit. A rendőrök kimentek a férfi tanyájához, ahol azt tapasztalták, hogy az beomlott. A tűzoltók segítségét kérték, akik a romok alatt meg is találták a 63 éves férfi holttestét. A helyszíni szemle során nem merült fel idegenkezűségre utaló körülmény.

Szűcs Norbert Béketelep új körzeti megbízottja

Szűcs Norbert rendőr törzsőrmester látja el a szegedi Béketelep körzeti megbízotti feladatait október 1-jétől. A lakosok a 20/852-0667-es telefonszámon érhetik el.

Lakossági fórum Újszeged közbiztonsági helyzetéről

Lakossági fórumot tart a Gregor József Általános Iskolában (Szeged, Fő fasor 61.) Pocsai Blanka és Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő október 12-én, pénteken 17 órakor. A rendezvényen részt vesz Zélity László rendőr ezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője és az Újszegedi Rendőrőrsön szolgálatot teljesítők is. Téma: Újszeged közbiztonsági helyzete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szuperbringák Kisteleken

A tegnap kezdődött iskolai akció célja, hogy a diákok biztonságos, a KRESZ szabályainak megfelelő kerékpárokkal közlekedjenek. Tovább olvasom