Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Új lakók a szegedi fecskeházban

Szeged - Eredményt hirdetett pénteken délelőtt a szegedi ingatlankezelő a Tápai utcai fecskeház 13 ifjúsági bérlakására kiírt pályázatán. A 2003-ban épült 41 lakásos önkormányzati ingatlan 11 bérleményére egyetemi hallgatók, 30-ra fiatal párok jelentkezhetnek maximum 5 évre.
Év elején 13 ifjúsági garzon ürült meg, a műszaki átvétel után márciusban írták ki a pályázatot. 35 év alatti élettársak vagy házastársak jelentkezhettek, akik minimum 1 éve szegedi bejelentett lakhellyel és 1 éve szegedi munkahellyel rendelkeznek, és vállalják, hogy lakás-előtakarékossági szerződést kötnek.

Molnár Edit, az IKV Zrt. lakás- és helyiség-gazdálkodási irodavezetője elmondta, 30 pár pályázott, 10-et ki kellett zárni, a 13 nyertessel a hónap végéig szerződnek és ők be is költözhetnek. Kauciót kell letenniük, ami 208-230 ezer forint, erre 18 havi részletfizteést kérhetnek. Havonta a rezsin kívül szociális alapú bérleti díjat – 11-13 ezer forint – fizetnek az összkomfortos garzonokért. Legközelebb várhatóan év végén írnak ki hasonló pályázatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

208 milliárd a dél-alföldi régió fejlesztésére

Szeged - 90 milliárd forint állt rendelkezésre az elmúlt két évben, 2013-ig pedig összesen több mint 208 milliárd forint költhető el a régió három megyéjében meghatározott legfontosabb feladatokra. Tovább olvasom