Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Újabb 29 határvadászt képeznek Szegeden - videón az avatás

Kedden tartottak ünnepélyes tanévnyitót.

Július 4-én, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségen tartottak ünnepélyes tanévnyitót, az ünnepség szolgálati elöljárója Nagy Miklós Imre rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség rendészeti igazgatója, parancsnokhelyettese volt. 

Beszédében méltatta az oktatókat, örömét fejezte ki, hogy Csongrád megyében immár a hatodik osztály indult el. 
Az elöljáró hangsúlyozta: a rendőri hivatás nagy kihívást jelent, rátermettséget követel a leendő határvadászoktól. Ehhez a tanulók áldozatvállalására, töretlen ambíciójára van szükség, nélkülözhetetlen a szoros együttműködés kialakítása egymással. 
 

A hatodik képzési ütemben az oktatás 2017. november 27-én fejeződik be. Az őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerzett hivatásos állományú rendőrök a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai állományában, járőrvezető irányítása mellett őrzési, járőrözési feladatokat hajtanak majd végre - írta a police.hu.

Mit tanulnak a határvadászok?

A felnőttképzési program főbb ismerettartalmát a jogi, jogalkalmazási, rendőrszakmai elméleti és gyakorlati ismeretek, intézkedéstaktikai gyakorlatok, a rendőri kommunikáció gyakorlása, idegen nyelvű szaknyelv elsajátítása, a csapatszolgálat és testnevelés képezi.
A gyakorlatorientált képzés keretében a közrendvédelemmel, a határellenőrzéssel, a menekültügyi helyzet kezelésével, erőszakos cselekmények elhárításával összefüggő szituációkban oldanak meg egyéni és csoportos rendőri fellépést igénylő feladatokat.
Fő célkitűzés a rendőri szolgálat ellátásához szükséges kompetenciák kialakítása és fejlesztése. Az egyes modulok végén szervezett vizsgák lehetővé teszik a „rendőr tiszthelyettes" szakképzettség megszerzése érdekében szükséges tanulmányok folytatását is.
A tananyagokat nyomtatott és elektronikus formában, távoktatási rendszer segítségével is biztosítják a résztvevők számára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állva tapsoltak Szentpéterváron a kortárs balettnak - videóval

Állva tapsoltak Szentpéterváron a kortárs balettnak - videóval
A szentpétervári Open Look Nemzetközi Táncfesztivál sztárja lett a Szegedi Kortárs Balett:… Tovább olvasom