Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Újabb félmilliárd lakásfelújításra

Újabb közel 15 ezer lakás felújításának állami támogatásáról döntött tegnap Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
A program az úgynevezett iparosított technológiával épült, panel- és téglablokkos házak energiatakarékos felújításához, valamint a lakóépületek közvetlen környezetében lévő utak, parkolók, játszóterek, parkok korszerűsítéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. Az összeg a teljes bekerülési költség egyharmad részét finanszírozza, a fennmaradó kétharmad részt az önkormányzat és lakóközösségek egyenlő arányban adják.

Csongrád megyében a legtöbb támogatást, 548,7 millió forintot Szeged kapta, 1568 lakás felújítására. A miniszteri döntéssel az idén nyertes szegedi lakások száma összesen hat és fél ezerre emelkedett. Az állami támogatások összege pedig meghaladja a kétmilliárd forintot. Az idei nyerteseket is beleszámítva a program eddigi teljes működése során összesen tizennégy és fél ezer szegedi otthon energiatakarékos korszerűsítése valósul meg tizenegy milliárd forint állami és önkormányzati vissza nem térítendő támogatással.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félszázan fordítanak hátat a rendőrségnek a megyében

Csongrád megyében egy híján félszáz rutinos rendőr készül nyugdíjba, már valamennyien felmentésüket… Tovább olvasom