Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Újabb iskolák csatlakoztak a tanárlázadáshoz Csongrád megyéből

A szegedi és makói iskolák tanárai után a kisteleki és a csanádpalotai pedagógusok is a miskolci tanárok mellé álltak. Már 16 iskola csatlakozott a megyéből.
Egy szegedi pedagógus nyílt levelet tett közzé a tanitanek.com oldalon – ahol a tiltakozó aláírásokat gyűjtik –, amelyben azt írta, Szegeden többféle módon vegzálják az iskolák dolgozóit, akik fontolgatják, hogy csatlakoznak a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének petíciójához. ( Az erről szóló cikkünket itt találja>>) Ugyanezen az oldalon azt írta egy középiskolai tanár, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum vezetői utasítását követve nem írhatja ki az iskolája nevét. "Így viszont a nevemet már nem merem vállalni! Félek a retorziótól!" – írta a tanár.

A miskolci tanárok mellé állt 329.-ik támogató csoportként egy tiszántúli középiskola, mely azt írta a tanitanek.com oldalon, hogy a fenntartó magatartása miatt nem akarja megnevezni magát.

Az oldalon azt javasolta "Veszprémi" Éva, hogy akik félnek, akiknek megtiltották a csatlakozást vagy akik nem merik felvállalni a személyazonosságukat, írják oda a településük nevét és egy keresztnevet, így látszana, hogy mely településen hány embernek tiltották meg a csatlakozás. Így lehetne például "Pécsi" István, "Szegedi" Péter vagy "Tiszafüredi" Géza.

Kedd délelőtt 11 óráig országosan 338 tantestület és több mint 21700 egyéni támogató állt a miskolci tanárok mellé.

A Csongrád megyei általános iskolák közül hétfő délelőtt 11 óráig a szegedi Tarjáni Kéttanyelvű, a Gedói, a Madách és a Béke Utcai Általános Iskola, valamint a makói Almási, a csanádpalotai Dér István és a Kisteleki Általános Iskola, a középiskolák közül pedig a szegedi Deák Ferenc és Tömörkény István Gimnázium, a Kőrösy József, a Fodor József, a Csonka János, a Vasvári Pál, a Krúdy Gyula, a Gábor Dénes szakképző iskola, valamint a makói József Attila Gimnázium csatlakozott a miskolciak felhívásához.
Elrendelte a nyomozást az ügyészség

A Makói Járási Ügyészség elrendelte a nyomozást személyes adattal visszaélés vétsége miatt a Makón tanító gyógypedagógus, Horvátné Oláh Mária ügyében. A budapesti Tényi István azután tett feljelentést az ügyészségen, miután olvasta, hogy a miskolciak petícióját aláíró Horvátné Oláh Mária azt nyilatkozta, azt követően sem fél, hogy nyomoznak utána. A férfi szerint az, hogy egy állami intézmény nyomozást, illetve adatgyűjtést, listázást végezhet tiltakozó személyek kapcsán, felvetheti a személyes adattal visszaélés gyanúját. A KLIK tagadta, hogy nyomozott a pedagógus után. Tényi István a Vegzálják, zsarolják a tanárokat egy szegedi pedagógus szerint című cikkünk után bejelentést tett ismeretlen tettes ellen a Szegedi Rendőrkapitányságon személyes adattal visszaélés, valamint hivatali visszaélés gyanúja miatt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszik, nem tetszik? Értékelje az új Scania buszokat!

Tetszik, nem tetszik? Értékelje az új Scania buszokat!
Mondja el véleményét és értékelje 1 és 5 közötti osztályzatokkal a szegedi a tömegközlekedésben… Tovább olvasom