Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Újabb krízishelyzet a határon? A hétvégén félezer határsértőt fogtak el

Újabb krízishelyzet a határon? A hétvégén félezer határsértőt fogtak el
Tavaly ősz óta a legtöbb, 501 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén.
A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 151, vasárnap pedig 237 határsértőt fogtak el. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, január végén és február első napjaiban azonban előfordult, hogy csaknem hetvenet tartóztattak föl.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat koszovóinak vagy töröknek, valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta péntekig 1325 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette, három esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított bírósági eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötött pályán is a szabadságot szerette

Kötött pályán is a szabadságot szerette
Legszívesebben gyalog jár és haditechnikáról olvas a friss nyugdíjas Müller Zoltán, aki 41 évet dolgozott le a szegedi közlekedésben. Tovább olvasom