Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újabb milliókat keresnek L. Gáboron

Akár 250 millió forintot is beszedhetett egy Vidra utcai telekre tervezett társasházra az a vállalkozó, aki a Raiffeisen Bank Zrt.-nek 600 millióval, a hitelezőinek 1,8 milliárd forinttal tartozik. A rendőrség csalás miatt nyomoz.
Akár 250 millió forint is hiányozhat

A Vidra utcai telek a földhivatal szerint 532 négyzetméteres. Egy építési vállalkozó szerint erre a belvárosi területre 800-1000 négyzetméteres, liftes, legalább 16 lakásos társasházat is fel lehet húzni. Ha L. Gábor 2009-ben a „szokásos" 220-250 ezer forint/négyzetméterméter áron adta el a lakásokat, akkor akár 250 millió forintot is beszedhetett a gyanútlan vevőktől.
Feljelentette egy elégedetlen lakásvásárló az L. Gábor érdekeltségébe tartozó Vidra Projekt Kft.-t, miután a belvárosba tervezett 20 lakásos társasház sok év hitegetés után sem készült el. A rendőrség sértetteket is keres, mint írták, a lakásokat még 2009-ben az interneten, hirdetőújságban és az építési telken kihelyezett táblán hirdették meg eladásra, azonban a társasház nem épült fel. Pedig a telek frekventált helyen található. A Vidra utca 5. szám alatti telek L. Gáborhoz köthető egy szlovák cégen keresztül, a már felszámolás alatt álló Kész Fészek Kft.-é. A terveket a Lechner Nonprofit Kft. Építésügyi Dokumentációs és Információs Központja sze-
rint 2009-ben elkészítették, az építkezés viszont elmaradt.

Az L. Gáborhoz köthető cégek saját bevallásuk szerint 2002 óta foglalkoznak építőiparral, 2009-ig jól ment a vállalkozásnak. Felújították többek között az SZTE Bölcsészettudományi Karát, Villányban egy borfeldolgozó üzem vasbeton szerkezetét húzták fel, amellett tucatnyi szegedi és makói társasházat építettek fel. A 2008-as pénzügyi válság, úgy tűnik, megpecsételte L. Gábor sorsát. Lapunk először 5 évvel ezelőtt írt arról (2011. november 9.: 200 milliós per: 11 család veszélyben), hogy a vállalkozó által a társasházakhoz felvett hiteleket az építtető nem fizeti, a Raiffeisen Bank Zrt. több tucat családot perelt be a kölcsön miatt.
 


A férfi 2011-ben úgy nyilatkozott lapunknak, hogy 2009-től kezdve folyamatosan egyezkedtek a Raiffeisennel, korrekt megállapodással szerették volna az ügyet lezárni. Ez nem sikerült, a bank több pert is megnyert, több család otthonát elárverezte. A Vidra utcai ingatlant jelenleg a Raiffeisen Bank Zrt. 409 millió forintos követelése terheli, de a Détári és Társai Végrehajtó Iroda is bejegyeztetett 107 millió forint tartozást, szintén a Raiffeisen Bank Zrt. kérésére.

L. Gábor tartozásait végignézve szinte biztos, hogy a reménykedő Vidra utcai lakásvásárlók keresztet vethetnek a pénzükre. Megírtuk (2015. november 21.: Hihetetlen fordulatok L. Gábor tárgyalásán), a bíróság elé állított L. Gábor a vádirat szerint 985 millió forintot tüntetett el fizetésképtelen cégeiből, a hitelezőknek 1,8 milliárd forinttal maradt adós. A Raiffeisen Bank Zrt.-től megtudtuk, a mai napig nem egyeztek meg a vállalkozóval, így a Bakay Nándor utcai családok ügyében január végén újabb tárgyalás lesz, majd jöhet a végrehajtás.
Csalás miatt nyomoznak

„A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya eljárást folytat ismeretlen tettes ellen csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt" – áll a rendőrség közleményében. Azt kérik, hogy akiknek 2009-ben vagy azután magánszemély vagy gazdasági társaság értékesítette a kérdéses lakások vagy üzlethelyiségek bármelyikét, vagy azokat felkínálta megvásárlásra, hívja a 06-62/562-423-as telefonszámot, illetve tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. Ha másnak is elmesélné, mi történt önnel, írjon nekünk a segesvari@delmagyar.hu e-mail-címre!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bájital, futball, gyermekáldás

Bájital, futball, gyermekáldás
Galgóczy Judit és Pál Tamás a tuti nyerő páros: ha együtt csinálnak operát, az biztos siker. Tovább olvasom