Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Újabb Rekordra készülnek a Rippel testvérek

Szeged - A Rippel testvérek napi két-három órát edzenek: futnak, kondiznak, gumiasztalon ugrálnak és kungfuznak. A Moulin Rouge tiszteletbeli tagjai Szegeden jártak, és elárulták: készülnek legújabb – sorban a nyolcadik – életveszélyes produkciójukra. A Balaton partján hajtják majd végre, a rajongók félig vízben, félig levegőben láthatják őket. Ferenc ma ígér örök hűséget kedvesének a Szent István Bazilikában.
– Fantasztikus ez a város: sok a fiatal, kedvesek az emberek, nem olyan arctalanok, mint Pesten – állapította meg Rippel Ferenc a Maty-éren, miközben öccsével, Rippel Viktorral éppen rajongóikkal fotózkodtak. Kérésünkre a párizsi Moulin Rouge tiszteletbeli tagjai rögtönzött bemutatót tartottak a vízparton. A 35 éves Viktornak nem okozott különösebb nehézséget, hogy egy kézzel megtartsa 90 kilós testvérét.

Az artista fivérek egyébként elárulták, testmagasságuk egyforma, 180 centiméter. Testsúlyuk is csak egy-két kiló eltérést mutat. Ferenc nemrégiben részt vett az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen című műsorában, fogyott is egy keveset, de már visszahízta. – Reggel futással kezdek, utána egy kis súlyzós edzést tartok, majd fél órára felmegyek ugrálni a gumiasztalra. Ezt követően még gyakran kungfuzok vagy karatézok. Fontos keverni többféle mozgástípust egy tréning alkalmával. Ez az én edzéselvem – sorolta a 37 éves Ferenc.

Ferenc és Viktor a Magy-éren tartott rögtönzött bemutatót. Fotó: Karnok Csaba
Ferenc és Viktor a Magy-éren tartott rögtönzött bemutatót. Fotó: Karnok Csaba

Mindketten napi két-három órát fordítanak testmozgásra. Gyakran falat is másznak, vagy elmennek a konditerembe. – Egy kiadós porszívózás vagy fűnyírás önmagában is jó bemelegítés. De azért nekem is van gumiasztalom, súlyzóm, biciklim, illetve húzódzkodásra alkalmas gyűrűm a kertben – tette hozzá Viktor, akinek egyébként a kertészkedés a hobbija. Ferenc a számítástechnika rabja: webprogramozással és videovágással is foglalkozik, pr- és marketingtudását saját menedzselésükre fordítja. A 20 éve kialakult rutin már elég ahhoz, hogy gyakorlás nélkül megcsináljanak egy átlagos esti előadást. Komolyabb együtt készülésre csak a rekordjaik megvalósítása előtt van szükségük.
– Mi a legközelebbi céljuk? – kérdeztük kíváncsiskodva a show-maneket. Elárulták: sokat dolgoznak azért, hogy a legközelebbi – sorban a nyolcadik – életveszélyes őrültségüket augusztusban véghezvihessék, és túl is éljék. Legújabb világrekordjuk helyszíne a Balaton partja lesz, pontosabban a

Coke Club területe. Félig vízen, félig levegőben láthatjuk majd őket életveszélyes helyzetben. Azt is elmesélték, az előadásokon mindig szenvednek apróbb mikrosérüléseket: véraláfutás, megsérülnek az izomrostok. Amikor elkezdték a pályát, nagyobb balesetek is érték őket. Az ujjtörés gyakori sérülésnek számított. Nagy álmuk, hogy megalapítsák saját mozgásművészeti akadémiájukat. Sikerük egyik nagy titka az, hogy testvérek; a köztük lévő bizalom mindennek az alapja.

Ma veszi feleségül kedvesét

Rippel Ferenc ma oltár elé vezeti kedvesét, Simó Vivient. Ferenc nem kis felhajtással készül esküvőjére: a világszerte elismert akrobatának és jövendőbelijének Keleti Andrea tanította be az esküvői táncot. A fiatal szerelmesek a Szent István Bazilikában mondják ki a boldogító igent és Feri számos meglepetéssel készült a nagy napra. – Különleges minden egyes dolog az esküvőn. Egy háromkerekű motor fog bennünket körbevinni Budapest utcáin, rendőri útlezárásokra is kell számítani, ezért előre is elnézést kérünk mindenkitől – mondta Rippel Ferenc, akinek nászát sokak máris az év esküvőjeként emlegetik.

Családi örökség

A Rippel testvérek szülei is artisták voltak, Trio Cortez néven járták a világ színpadait. A testvérek előbb tanultak meg gumiasztalon szaltózni, mint járni – állítja a családi legenda. 1981-ben felvették őket az Állami Artistaképző Intézetbe, a nyolcéves oktatás után lediplomáztak, majd részt vettek a kötelező turnékon: Magyarországon, Bulgáriában és a Szovjetunióban. A párizsi cirkuszfesztiválon 1996-ban elnyerték a zsűri és a közönség díját is. 1997-ben és 1998-ban az Egyesült Államok összes nagyvárosát bejárta a Ringling Bros, Barnum and Bailey Show-val. Szerepeltek többek között Jay Leno és Rosie O'Donnell show-műsoraiban is. 2000 óta a párizsi Moulin Rouge állandó tiszteletbeli tagjai. Ugyanebben az évben ezüstérmet nyertek a Magyarországon megrendezett III. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon és Párizsban aranyérmet kaptak a VIII. Nemzetközi Fesztiválon. 2004 augusztusában a Duna felett láthattunk tőlük egy lélegzetelállító számot: egy helikopterről lelógatott pallón oldalmérleg-tartási rekordot állítottak fel. 2006 októberében újabb különleges produkciót vittek véghez: egy 75 kilométer/órás sebességgel haladó kamion mögé szerelt vasszerkezeten adtak elő egy látványos akrobataszámot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyórás várakozás Röszkénél

Röszke - Egy órára csökkent a várakozási idő a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, de a… Tovább olvasom