Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Újabb szegedi iskolaépületnek lett vevője

Szeged - Eladta az IKV Zrt. a már több mint egy éve hirdetett tápéi Honfoglalás utcai volt iskolaépületet. A vevő varrodát alakít ki benne, és munkahelyeket teremt.
Hetvenmillió forintért hirdette eladásra az IKV Zrt. több mint egy éven keresztül a tápéi Bálint Sándor Általános Iskola egyik volt épületét a Honfoglalás utcában, ahová az intézmény felújítása – és az összevonások – előtt az alsó tagozatosok jártak. Mivel ilyen áron nem jelentkezett vevő az ingatlanra, nyáron a szegedi közgyűlés 50 millió forintra szállította le a vételárat. Az első körben még nem volt érdeklődő, de második meghirdetésre ketten is megvették a pályázati anyagot, egyikük pedig – a Vektor Kft. – érvényes ajánlatot tett – közölte Németh István, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az épület a napokban a kikiáltási áron el is kelt. A vételi ár leszállítására azért volt szükség, mert a több mint egy éve üresen álló épület őrzése, állagmegóvása sok pénzbe került. A vevő a budapesti székhelyű Vektor Kft., amely 1992 óta Szegeden, a Kisteleki Ede utcában működtet varrodát. A speciális védőruházatot készítő cég ügyvezető igazgatója, Kérdő Sarolta elmondta, a renoválást követően két szinten, ezer négyzetméteren üzemet alakítanak ki, és új dolgozókat vesznek fel. Jelenleg 60 varrónőt foglalkoztatnak főállásban, valamint bedolgozókat is alkalmaznak – első körben őket szeretnék majd nyolc órában foglalkoztatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árulja autóit és összevon a megye

Hatvankilenc autójából harminckilencet elad, kis kincstárat hoz létre, és szociális intézményeit is… Tovább olvasom