Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Újabb útlezárások a villamosépítések miatt

Szeged – Hétfőn, július 11-én üzemkezdettől lezárják a Csáky József utca Rókusi körúti csatlakozását a 2-es villamosvonal építési munkálatai miatt. Július 12-én, kedden hajnaltól augusztus végéig félpályás forgalomkorlátozás lép életbe a Boldogasszony sugárút–Tisza Lajos körút csomópontjában az 1-es villamosvonal vágánycseréje kapcsán. A munkák forgalomkorlátozással járnak.
Hétfőn, július 11-én üzemkezdettől a 2-es villamosvonal útépítési és burkolat-helyreállítási munkálatai miatt lezárják a Csáky József utca Rókusi körúti csatlakozását. A munkálatok előre láthatólag július végéig tartanak. A lezárás idejére a személygépkocsival közlekedőknek a Vértói út használatát javasoljuk.


Forgalomkorlátozás 2011. július 11-én hétfőtől, Szegeden a Csáky utcánál nagyobb térképen való megjelenítése

Július 12-én, kedden az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében lezárásra kerül a Tisza Lajos körút Aradi vértanúk tere felőli két sávja. Az érintett területen a vágánycsere várhatóan november végéig tart, és a kereszteződésben félpályás forgalomkorlátozással jár. A forgalom az építkezés ideje alatt egy-egy sávon haladhat váltakozó oldalon. A forgalmat jelenleg a Boldogasszony sugárút oldalára terelik kétszer egy sávon várhatóan augusztusig. A jelzőlámpákat kikapcsolják.


Forgalomkorlátozás 2011. július 12-én keddtől, Szegeden a Tisza Lajos körúton nagyobb térképen való megjelenítése

Az autóforgalom – a lezárás ideje alatt – nem kanyarodhat balra a Tisza Lajos körúton a Tisza felől a Boldogasszony sugárútra. Javasoljuk, hogy helyette használják a Szentháromság utcát vagy a Semmelweis utca–Markovics utca útirányt.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Queenmargareth 2011. július 09. 11:56
  „Vértónál folyamatosan megy a betonverés........igaz ezt tavaly óta verik, újraépítik, felverik stb...:)
  tegnap is láttam őket, nem tudom mennyien kaptak hőgutát”
 • 22. horvathi 2011. július 09. 11:00
  „21.

  Egy ilyen nagy horderejű, a város egész életét felborító munkálatot már az elsőjó idő beköszöntekor el kellett volna kezdeni (márha valóban olyan rossz állapotban lettek volna a sínek, de ezt a "melegpártin" kívül senki más sem állítja), hogy azok kicserélése halaszthatatlan lett volna.

  Akkor sem egyszerre szőnyegbombázni az egész várost, hanem csak szakaszosan, hogy a közlekedés azért ne álljon le.

  Ráadásul akkor szinte éjjel-nappal dolgozni, de hétvégeken legalábbis, hogy minél előbb visszaállhasson a közlekedés Szegeden, a szabadtéri játékokra mindenképpen. Ma szombat van, de látsz te legalább egyetlen ..... is dolgozni a lebombázott sínek helyén?
  <moderálva...>”
 • 21. szeti 2011. július 09. 10:35
  „16. igen, valóban hagyni kellett volna, hogy addig maradjon a régi pálya, amíg szét nem esik a villamosok alatt. meg valóban, télen kellett volna inkább felújítani, hogy ne zavarjuk a turistákat, ellenben kétszer annyi ideig tartsanak a munkálatok a hideg miatt, mint anno az egyesnél. gondolkodj már! ezt nem lehet máskor, így is megvárták, hogy elinduljon a nyár, legalább csak az őszbe zavarnak bele, a tavaszba nem. kicsit lehetnél toleránsabb, a felújítás kompromisszumokkal és kellemetlenségekkel jár, mindig is így volt, és mindig is így lesz.”
 • 20. szatyi 2011. július 09. 08:41
  „"16. horvathi 2011.07.09. 00:05

  Immár nem újabb útlezárásokat kellene bejelenteni, hanem azoknak a bűnösöknek a bezárását, akik az idegenforgalmi főidény, a szabadtéri játékok idején tönkretették Szeged közlekedését.

  Heggesszék rájuk a börtönajtót egy életre!"

  Gondolod, hogy ezzel megoldódik minden? A fejlődést nem szerencsés megállítani, mert akkor Szeged csak "Porlód" marad!”
 • 19. qrumpli 2011. július 09. 05:23
  „Kellene egy nagy tábla,:"Szeged Zárva"”
 • 18. qrumpli 2011. július 09. 05:20
  „Végre egy örömhír!!!!!!!!”
 • 17. Mogyoró 2011. július 09. 04:38
  „Én csak arra lennék kíváncsi melyik évben lesz kész az új villamos pálya és melyik év júliusáig fog tartani a lezárás.”
 • 16. horvathi 2011. július 09. 00:05
  „Immár nem újabb útlezárásokat kellene bejelenteni, hanem azoknak a bűnösöknek a bezárását, akik az idegenforgalmi főidény, a szabadtéri játékok idején tönkretették Szeged közlekedését.

  Heggesszék rájuk a börtönajtót egy életre!”
 • 15. manstein 2011. július 08. 23:46
  „Mit bénáskodnak? Mondják azt, hogy megszűnik az autós- és a tömegközlekedés holnaptól Szegeden, menjen mindenki gyalog vagy esetleg biciklivel. Vagy biciklivel inkább ne is, mert az sokakat zavar. Csak gyalog, és kész. Ez lenne a legtisztább. Járjon be kis Bot is Szőregről vagy Újszegedről vagy hol lakik, gyalog!

  De komolyan, mit élnek át ott a központban, mikor mindezt hagyják meg elrendelik?!”
 • 14. Ebgondolat 2011. július 08. 23:01
  „7. Ellenzéki 2011.07.08. 18:02
  Bátorkodom megjegyezni, hogy egy éve a villamospálya építése miatt zárták le a Csáky utcai kereszteződést, most pedig az utat aszfaltozzák! Ha még tudom követni...”
 • 13. atomboy 2011. július 08. 22:51
  „11. morci
  Van. Pl otthon hagyjak, es igenybe veszik a tomegkozlekedest.”
 • 12. Zsoltee0716 2011. július 08. 21:52
  „2. Kaccat 2011.07.08. 16:01

  :D mi lesz ha le lesz zárva a rakpart? Mert le lesz!”
 • 11. morci 2011. július 08. 21:10
  „De szép cím...Újabb útlezárások a villamosépítések miatt...hol építenek villamost?nem villamospálya építése miatt?
  és persze nagyon cuki a cikkben,hogy lezárják a Csáky kereszteződést,és a Vértói-t ajánlják az autósoknak..:) hát lol...mert van más?”
 • 10. klj_54 2011. július 08. 20:40
  „Kedves ide író sorstársak!
  Én nem fanyalgom, legfeljebb szóvá teszem ha ésszerűbben is meg lehet valamit csinálni.
  De örülök ha szép kis városom még szebb lesz!
  Bejártam sok országot, de elfogult vagyok Szegeddel kapcsolatban.
  Igaz én betolakodó vagyok, hisz csak 1960 őszén költöztem ide de ez az én városom!”
 • 9. Attis2 2011. július 08. 18:52
  „Örülök,hogy felújitják a kereszteződést,de mi tart november végéig! Az majdnem 5 hónap! 5 hónapig tart egy kereszteződés felújitása? Na ne már!”
 • 8. Kaccat 2011. július 08. 18:07
  „Semmi baj nem lenne a felújításokkal, ha haladnának... de nem haladnak, ugye.

  Ahogy Jozsoci mondta, még unokáink is kommetelni fogják...

  Ráadásul számomra érthetetlen, hogy miért nem lehet szakaszosan csinálni? Miért kellett az egész belvárost lezárni, és felbontani, majd hónapokig kapirgálni? Értem én, hogy közmű, de annak is van egy logikája, megcsinálok egy szakaszt, ha ott kész a csere, mehet a sín csere, közben a közmű előrehaladhat a következő szakaszra stb...
  akkor is lenne felfordulás, de legalább lenne még némi remény.

  Egyébként pedig arról van valami hír, hogy a nagykörút és Petőfi kereszteződésében mikor akarnak legalább egy kis kupac aszfaltot tenni?, mert ott konkrétan életveszélyes mint az autókra mint a villamosra.
  Cikk volt, hogy elkezdték a Moszkvain a javítást, aztán ott ki is merültek, megcsináltak egy sávot, hogy mellette mekkora lyukak vannak, meg a kereszteződés másik oldalán mik vannak, valahogy elkerülte a figyelmüket.”
 • 7. Ellenzéki 2011. július 08. 18:02
  „Bátorkodom megjegyezni, hogy a Csáky utca-Rókusi körút kereszteződést majd egy évvel ezelőtt ugyanezen indokkal már egyszer teljesen lezárták!
  Úgy tűnik, hogy a nem bírta a terelt nyolcas troli által kiváltott terhelést, nem mert hitvány minőségben volt elvégezve!
  Azt gondolom, hogy a szegediek nem a legszebb emlékeket fogják megőrizni erről a cseh cégről!”
 • 6. szeti 2011. július 08. 17:24
  „4. hidd el, fognak találni, hisz a honfitársaink többsége végletesen pesszimista, sajnos ez van.

  nagy fejlődés a dm-től, örülök is neki, hogy végre tettek térképeket! hajrá! :)”
 • 5. Attis2 2011. július 08. 17:07
  „Nagyon helyes! Már nagyon ideje volt felújitani a Tisza Lajos krt.-Boldogasszony sgt. kereszetződésében lévő villamospályát! Ott jó kis tengelytörő,meg lengéscsillapitó szolgáltatása van most jelenleg a pályának!”
 • 4. Ebgondolat 2011. július 08. 16:14
  „"Sajnos" rövidesen véget érnek a villamospálya építések, felújítások, így azok, akik eddig csak a rosszat látták benne, lassan kereshetnek új témát maguknak!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázerőmű: mi lesz a madarakkal és a Tiszával?

Honnan hűtik a gázerőművet? Mennyit nyer Szeged? Mi lesz a vándorló madarakkal? Kérdések és válaszok mindenkinek. Tovább olvasom