Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Ujhelyi: A lemondásnak nincs köze a Zuschlag-ügyhöz

Szeged - Ujhelyi István azt mondja, lemondásának nincs köze a Zuschlag-ügyhöz. A politikus beszélt arról is, hogy nem a sértettség miatt nem vállalta az államtitkári pozíciót az önálló Önkormányzati Minisztériumban. "Úgy érzem, hogy ebben a mai kormányzati struktúrában feleslegessé váltam" - fogalmazott a politikus.
A szocialista képviselő azt mondta: vannak pillanatok, amikor az ember érzi, hogy csökken iránta a bizalom és akkor a lehető legjobb, ha feleslegesen nem foglal el egy államtitkári tisztséget, nem veszi fel az ezért járó javadalmazást, hanem becsülettel lemond.

Ujhelyi István kedden közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hogy nem vállalja az államtitkári pozíciót az önálló Önkormányzati Minisztériumban. Többen úgy vélték, hogy sértettség miatt döntött így, mert az államtitkár, mert nem őt nevezte ki Gyurcsány Ferenc az önálló Önkormányzati Minisztérium élére. "Nincs bennem sértődöttség, hiszen a múlt héten éppen újságírók előtt és persze miniszterelnök úrnak négyszemközt jeleztem, hogy nekem nincsenek miniszteri ambícióim, tehát semmiképpen nem számoltam azzal, hogy én feljebb lépek" - mondta a politikus.

Hozzátette: jól érezte magát az államtitkári munkában, de az, hogy valójában nem tudott beleszólni a tárcáját érintő személyi és strukturális kérdésekbe, egyértelmű jelzés volt számára, hogy az a bizalmi kapcsolat, ami addig meg volt, "mintha csökkenni látszana" a miniszterelnök és közte. "Így pedig az a legkézenfekvőbb, ha nem dünnyögök államtitkárként egymagamban, hanem felállok és utat engedek másnak, hogy ezt a munkát elvégezzék."

A politikus elmondta azt is, hogy lemondásának semmi köze sincs a Zuschlag-ügyhöz. Nem azért nem maradt tovább államtitkár, mert félne attól, hogy rá terhelő adatok derülnének ki. Kisstílű játéknak nevezte a felvetést, pontosan olyan ez szerinte, mint ami a jelenlegi közéletet jellemzi. Zuschlag János március elején vallotta azt, hogy a pénzt, amivel nem tudtak elszámolni, nem magáncélra, hanem a Fiatal Baloldal rendezvényinek a támogatására fordították. Ujhelyi István már akkor is cáfolta, hogy a szervezetnek köze lett volna a több tízmillió forinthoz.

Ujhelyi István beszélt arról is, nagy problémának tartja, hogy a kormány és az ellenzék között olyan elképesztő szakadék tátong, amiben bármit tett államtitkárként - amire szakmailag azt mondták, hogy jó, pozitív - egyetlen fél szóval sem tudta az utolsó időszakban az ellenzék egyetértését kérni. "Ebben a helyzetben az ember egy idő után a kedvét veszti - fogalmazott a politikus" A leköszönő államtitkár azt mondta megvárja azt az időszakot, amikor olyan országos politikai hangulat lesz, ahol dolgozni is lehet. Döntésével - mint mondta - Botka László Szeged polgármestere is egyetértett. Ujhelyi István a jövőben Szegeden szeretne dolgozni.

Olvasóink írták

 • 18. Árpihno 2008. május 02. 08:10
  „Jó látni hogy a hozzászólók egy része milyen okos, jól informált. A hozzászólások színvonala is kifogástalan. Nem nevet rajtatok senki. Így tovább! :)”
 • 17. madártej 2008. május 02. 07:57
  „Még bújkálhat egy kicsit a képviselői mentelmi joga mögött, de jön már az ítélkezés napja! Oda fog kerülni Cusi mellé a szomszédos zárkába, oszt jónapot.:)”
 • 16. Gg 2008. május 01. 20:32
  „Radenko nem lemondott lemondatták vmiért a meggymagot”
 • 15. Idéző 2008. május 01. 18:25
  „Idéznék egy hozzászólást az előző cikk fórumáról (mármint amikor bejelentette, hogy megy bár nincs köze semmihez, csak a tisztesség miatt)

  Akik nem látják a fejlődő SZEGEDET:

  Hát te vak vagy... ott van, most adja át a Bukta az új szökőőőőkutaaaat, akkor a tarjáni szépítést is átadja, lerakott má vagy egy tucat alapkövet is, akkor a délamdárban Ilonka cikksoprozatban hozta le, hogy millllyen jó lesz Szegedibe közlekedni, mert a pálypézből felújítják az egész tömegközlekedést, akkor ha nem bukik bele az ingatlanspekulációba Szentemgyörgyike, lösz usziodaaaa és rendezvénycsarnok, sőt a tömegnek, aki közlekedik a paneljai le lösz mind szigetelve. Na, mi a hézag? Jaaa, hogy az a sok tömeg, aki nézné a szökőkutat, meg lakná a panelt kenyeret is akar? A faszba, dógozzon máshun. Nemrég jelentkeztem vóna egy oktref állásra 98 (!!!)-an vótak előttem! (A délmadár épp minap írta, hogy az ő álláshírdetésére 150 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) jelentkező volt)
  Buzi kirakatváros lettünk a sok értetlen meg meg van etetve, csodálkozik, hogy kevés a munkahely, alulfizetett mindenki, az ingatlanárak sehun stb. EGY KIBASZOTT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ BERUHÁZÁST SEM ÜTÖTT NYÉLBE NORMÁLISAN EZ A BAGÁZS! A szökőkúttal nem lehet jól lakni!!!! Ujhelyi és a társai saját tárcájuk tömik közben csak elégséges szolgáltatásként látják el feladataikat! (Az autópálya pedig fordítva sült el: könnyebb Pestre utazni, és sok vállakozó épp ezért NEM SZEGEDEN SZÉKEL, ITT LAKIK MERT OOOOOLLLLYANNNN SSSSSZÉÉÉÉÉP DE PESTEN DOLGOZIK, HISZ EGY ÓRA 15 PERC TÁBLÁTÓL TÁBLÁIG)”
 • 14. maci52 2008. május 01. 10:15
  „Kommunisata elvtársai kiképezték ezt a Pityu gyereket,úgy tud hazudni mint a vízfolyás.Be van szarva mert már meszelik a cellát neki,szeretett városában a Csillagban.Ne félj Pityuka,viszünk VAZELINT,Karácsonykor meg egy kevéske mákostésztát.”
 • 13. Buha néni elvtársa 2008. május 01. 10:09
  „Szeged szeret Pista!
  Maradj meg nekünk sokáig!
  Megérdemeljük ...”
 • 12. Buha Istvánné 2008. május 01. 09:30
  „Végre észhez tér a családja közelében marad ,SZEGED TÖBBET ÉRDEMEL ,A POLGÁR MESTER NEK KEL A SEGITSÉGE.”
 • 11. EJHA 2008. május 01. 09:08
  „Hazudik, CSILLAGBAN A HELYE!!!”
 • 10. Radenkó 2008. május 01. 08:13
  „Újhelyinek éget a talaj a lába alatt ezért mondott le. Az, hogy
  Zuschlag ügyhöz van köze azt csak sejteni lehet. Az az álláspontom, hogy nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja.”
 • 9. buga jakab 2008. május 01. 08:00
  „Várjunk csak pár hetet, majd kiderül, ki a hunyó Cusi fölött a sorban!”
 • 8. nyugdíjas 2008. május 01. 07:37
  „Nem kapott miniszteri ´bársonyszéket´, megsértődött...”
 • 7. diplomás munkanélküli 2008. május 01. 00:32
  „"Ujhelyi István a jövőben Szegeden szeretne dolgozni!"
  Na ne bosszants! Én is!”
 • 6. blazima 2008. május 01. 00:00
  „Ahogy van szimpátia, úgy van ellenszenv is első látásra. Plusz egy kis hányinger. Szinte szégyenlem hogy ilyen kirekesztő, gyülölködő barom vagyok, de vállalom. Ez az Ujhelyi gyerek elsőre annyira hiteltelen, bicskanyitogató, ellenszenves kis pökhendi parasztsuttyó (RESPECT a földművelőknek!), ehhez foghatót nem is tudnék mondani a Parlament mai állásában. Szinte jólesne bilincsbe verve látni.”
 • 5. radikalis 2008. április 30. 23:01
  „" nincscuslágügy nincscuslágügy nincscuslágügy nincscuslágügy nincscuslágügy nincscuslágügy nincscuslágügy nincscuslágügy"
  v.ö.

  "lemondásánaknincsközeacuslágügyhöz lemondásánaknincsközeacuslágügyhöz lemondásánaknincsközeacuslágügyhöz lemondásánaknincsközeacuslágügyhöz"

  Ébredsz te még fapriccsen István!”
 • 4. sevenof9 2008. április 30. 22:38
  „"A lépésem azért is üzenetértékű, mert tudni kell felállni egy tisztségből, és nem muszáj ragaszkodni a szék karfájához és ahhoz a bizonyos Audi-kulcshoz."
  meg szerencse :)”
 • 3. Egy lefasisztázott baloldali 2008. április 30. 22:24
  „A legjobb tanúból lesz a legnagyszerűbb vádlott!”
 • 2. szegedifiú 2008. április 30. 22:23
  „"Ujhelyi István azt mondja, lemondásának nincs köze a Zuschlag-ügyhöz."

  Persze! Mi vagyunk a hülyék!”
 • 1. Balogh Gábor 2008. április 30. 22:22
  „Ugyanmár, még a feltételezés is nevetséges kérem! Ő még csak még pénzt sem látott életében , nem hogy köze lenne bármihez is . . .
  bégé”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az SZTE Alma Mater díját

Szeged - Az SZTE Alma Mater díjat,- mely immár harmadik alkalommal került kiosztásra- az idén a GE… Tovább olvasom