Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Ujhelyi: nagyotmondásból nincs fejlesztés

"A szegedi fideszes polgármesterjelölt azzal zsarolja a szegedieket, hogy csak akkor lesz pénz a további fejlesztésekre, ha ő lesz a polgármester."
– Meg voltam döbbenve, amikor néhány nap strasbourgi munka után itthon a fideszes szegedi kiadványokat elolvastam. Szeretném üzenni a Fidesz polgármesterjelöltjének, hogy nagyotmondásból nem lesznek sem munkahelyek, sem további iskolafelújítások vagy infrastrukturális beruházások – mondta Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő hétfőn a Hazudik a Fidesz, ne dőljünk be neki! című sajtótájékoztatón.

A szegedi fideszes polgármesterjelölt azzal zsarolja a szegedieket – tette hozzá –, hogy csak akkor lesz pénz a további fejlesztésekre, ha ő lesz a polgármester. Az, hogy Szeged az elmúlt hét évben a legsikeresebb volt a magyar nagyvárosok közül, Ujhelyi szerint nem kormánykapcsolatoknak köszönhető, hanem a felkészültségnek, rátermettségnek és pontosan kidolgozott fejlesztési stratégiának. Az uniós forrásokat a brüsszeli alapok biztosítják, amely nekünk „akkor is járna, ha egy marslakó ülne a Kossuth téren a legfőbb pozícióban".

– Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 174. és 175. cikkelye egyértelmű iránymutatást tartalmaz, hogy a támogatások milyen alapelvek szerint kerülhetnek kiosztásra – fogalmazott. 300 milliárd forintot hoztak az előző hét évben Szegedre és térségébe, ugyanezt a nagyságrendet várja a következő hétéves európai uniós fejlesztési ciklusban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-KDNP: a változás Szeged egyetlen esélye

"A szocialista városvezetés mögött nincs senki és semmi, saját kompromisszumképtelenségéért és… Tovább olvasom