Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Ujhelyi: Összeomlott a Fidesz kampánya Szegeden

"Lehet, hogy Kothencz János jóban van a püspökkel, és a püspök már szotyolázott együtt focimeccsen Orbán Viktorral, de ettől Szegednek nem lesznek uniós forrásai."
– Már megint nem pozitív összefüggésben szól Magyarországról a világsajtó. Folt esett Magyarország becsületén – mondta mai szegedi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István európai parlamenti képviselő azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament illetékes bizottsága nem támogatta Navracsics Tibort a kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és uniós polgárságért felelős biztosi posztra.

A szocialista politikus szerint „az Orbán-rendszer építői nem tudják magukról levakarni a bélyeget, amit magukra ragasztottak." Ujhelyi felszólította Orbán Viktort, vonja vissza Navracsics Tibor jelölését, és egy független, tudományos szaktekintélyt jelöljön oktatási biztosnak.

Lázár János vasárnap azt nyilatkozta, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy sem személyes pénzügyi, sem politikai szempontok ne érvényesüljenek egy pályázat odaítélésénél. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is mondta, hogy a kormányzat az önkormányzati választás után nem azt fogja nézni, hogy az adott városvezetés milyen színű, hanem hogy mi a programja, és hogyan tud gazdasági növekedést elérni az adott településen – mondta Ujhelyi, aki szerint ezzel összeomlott a Fidesz százmilliós kampánya Szegeden.

– Azt sulykolja a Fidesz, csak akkor jön uniós forrás a városba, ha Kothencz János lesz a polgármester. – Lehet, hogy Kothencz János jóban van a püspökkel, és a püspök már szotyolázott együtt focimeccsen Orbán Viktorral, de ettől Szegednek nem lesznek uniós forrásai – mondta az európai parlamenti képviselő.

Hangsúlyozta: uniós és hazai jogszabályok biztosítják, hogy pártpolitika-semlegesen, kizárólag az adott település uniós lehetőségekbe illeszkedő pályázatait és stratégiai programjait nézheti az intézményrendszer a források odaítélésekor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolatáskát szentelt az új hitoktató

A vajdasági származású fiatalember szerényen annyit mondott, ő csak a munkáját végzi, a siker a… Tovább olvasom